Royale

Kronprinsen hilste på Amalienborgs mindste gardere

To af drengene var helt målløse, da kronprinsen kom ned for at hilse på.

Døgnet rundt hele året står Livgarden vagt foran Amalienborg.

De seneste år har garderne haft særlige vagter tilknyttet – nemlig mini-garderne Malthe og William. De er tvillinger og fire år gamle.

Torsdag blev en speciel dag for drengene. Kronprins Frederik kom nemlig ned og hilste på de særlige gardere, der også inkluderede drengen Carl.

- Vi var med til vagtskifte klokken 12 og skulle mødes med Carl. Så fik de lov at løbe lidt rundt og lege, og så kom der to mænd ned og spurgte mig, om det var okay, at kronprinsen kom ned og hilste, siger Rene Olsen, der er far til tvillingerne.

Og det var okay med faren.

Kongehuset har delt billeder af mødet på deres sociale medier.

Var målløse - men syntes, han var vildt sej

Drengene var målløse og sagde ikke så meget, da kronprinsen spurgte, om det ikke var varmt i deres uniformer, fortæller tvillingernes far.

- De var helt forstummede. Det var jo kronprins Frederik, der kom der, siger Rene Olsen.

På cykelturen hjem var de to drenge mere snaksaglige.

- De var helt oppe at ringe og sagde, at han var vildt sej. Da jeg spurgte, hvorfor de ikke sagde noget til kronprinsen, svarede de, at de var generte.

På vejen hjem fik de også en pose slik.

Voksede ud af bukserne

Drengene har en gang tidligere set kronprinsen. Han kom nemlig forbi på en løbetur, da de gik vagt med to soldater på Kastellet.

- Så stillede drengene sig op og præsenterede gevær. Kronprinsen hilste og sagde, ”der er I igen”, så han vidste godt, hvem de var, fortæller Rene Olsen.

Bukserne på drengenes uniformer er blevet for korte med tiden, så de er blevet skiftet ud med nogle længere modeller. De har også fået nye bjørneskindshuer.

Men jakken er den samme, som de plejer at patruljere i.

- Drengene synes formentlig, at vi skal ind på Amalienborg igen i weekenden, så det kan være, at vi gør det, siger Rene Olsen.