Royale

Prins Christians konfirmation bliver uden familie fra udlandet

Prinsen skal konfirmeres i Fredensborg Slotskirke 15. maj.

Når Prins Christian lørdag 15. maj skal konfirmeres, bliver det uden gæster fra udlandet.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Den del af familien, som bor i udlandet, omfatter både Kronprinsesse Marys familie og Kronprins Frederiks familie.

- Det betyder desværre, at heller ikke den nærmeste familie fra Frankrig, Storbritannien og Australien vil være til stede på dagen. Således har Prins Joachim og Prinsesse Marie og deres børn måttet melde afbud på grund af de gældende karantæneretningslinjer, og det samme gælder for John og Susan Donaldson i London. Med hensyn til familien i Australien er det ikke muligt for dem at deltage på grund af udrejserestriktioner, fortæller kommunikationschef Lene Balleby.

Skulle have været konfirmeret sidste år

Prins Christian skal konfirmeres i Fredensborg Slotskirke af biskop Henrik Wigh-Poulsen, og efterfølgende fejrer den nærmeste familie ham i Kancellihuset ved Fredensborg Slot.

Slotskirken har dannet rammet om flere kongelige konfirmationer gennem tiden. Det var også i Fredensborg Slotskirke, at prinsens far, kronprins Frederik, blev konfirmeret for 40 år siden - 28. maj 1981.

Grundet forsamlingsforbud vil der kun være 25 gæster med til konfirmationen.

Seancen i kirken vil være privat, men pressen vil efterfølgende have mulighed for at fotografere Prins Christian sammen med hans familie ved ankomst til slottet.

Prinsen skulle have været konfirmeret sidste år, men det blev udskudt til i år på grund af corona.

Og det er ikke det eneste arrangement, som den kongelige familie har måttet udskyde under pandemien. Dronning Margrethe skulle have holdt sin 80-års fødselsdag sidste år med en stor fest, der ligeledes blev aflyst.