Royale

Prins Joachim klar til første arbejdsdag: - Jeg har det godt

Prins Joachim glæder sig til at komme i gang med sit nye job, siger han.

I dag er en særlig dag for prins Joachim.

Det er hans første arbejdsdag som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris. Og det er samtidig første gang, han udtaler sig offentligt, efter han blev ramt af en blodprop i hjernen.

- Jeg har set umådeligt meget frem til at starte. Især efter den her sommer, som man kan kalde for en ikke-sommer i mit tilfælde, siger prins Joachim til TV 2 med henvisning til sit sygdomsforløb.

Prins Joachim blev ramt af en blodprop 24. juli, da han var på ferie på familiens vinslot i Cayx i det sydlige Frankrig.

Prinsen blev indlagt og samme dag opereret. Få dage efter blev hans tilstand beskrevet som stabil.

I dag fortæller han, at han "har det godt".

Udskudt start

Det var egentlig planen, at prins Joachim skulle være startet i sit nye job som forsvarsattaché 1. september. Det blev dog blevet udskudt til 18. september på grund af blodproppen.

Heldigvis har blodproppen ikke medført fysiske følger eller andre mén.

Alligevel kommer prins Joachims opstart til at foregå stille og roligt efter lægernes anvisninger. Blandt andet med hjemmearbejde, som også er helt i tråd med den generelle arbejdssituation i Paris som følge af covid-19.

- Jeg har været fuld af iver for at komme i gang. Men stille og roligt ifølge lægens råd, siger prins Joachim.

BLÅ BOG: PRINS JOACHIM

51 år

Er både uddannet inden for landbrug og militæret

Har bl.a. fulgt Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse på École Militaire

Gift med Marie Agathe Odile Cavallier (2008-nu). Parret har sammen prins Henrik og prinsesse Athena

Tidligere gift med Alexandra Christina Manley (1995-2004). Forældre til prins Nikolai og prins Felix

Forsvarsattaché i Paris

Som forsvarsattché på den danske ambassade i Paris skal prinsen være med at til skabe kontakt mellem Danmark og Frankrig.

Det består også i at indhente information på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område i Frankrig, som skal videreformidles til Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at Frankrig er en meget nær allieret og tæt strategisk partner, når det gælder kampen mod terror og opretholdelsen af frihed og fred, sagde forsvarsminister Trine Bramsen (S) i forbindelse med offentliggørelsen af prins Joachims nye stilling som forsvarsattaché.

Blandt årsagerne til, at prins Joachim får posten, lyder det, at han har en lang tilknytning til Forsvaret, og at han har et indgående kendskab til Frankrigs kultur samt et godt lokalt netværk.