Royale

Dronningen modtager 98 gaver fra børn over hele landet

Dronning Margrethe blev snydt for den store fødselsdagsfejring, men nu deltager hun i et fødselsdagsarrangement, som kan ses på TV 2.

3. klasses-elever fra hele Danmark har haft gang i pensler, maling, saks og papir for at lave et maleri til dronning Margrethe i anledning af hendes 80-års fødselsdag d. 16 april i år.

Og nu bliver 98 af dem udstillet på Christiansborg Slot, hvor fødselaren selv kommer for at modtage dem.

Dronning Margrethe får for første gang mulighed for helt personligt at modtage en gave fra det officielle Danmark i anledning af hendes 80-års fødselsdag.

Her vil ti af de 98 elever præsentere deres maleri for dronningen. Malerierne vil både indeholde en tegning af dronningen samt et "vartegn" fra hver elevs kommune.

Dronningen skulle have modtaget gaven i forbindelse med fødselsdagen i april. Men arrangementet blev aflyst som følge af corona-udbruddet.

Dronning Margrethe fejrede sin 80-årsfødselsdag på Fredensborg Slot, hvor hun på tv kunne følge danskernes mange lykønskninger og sange for hende på dagen.

Det samme blev gallamiddag, karettur og de mange andre arrangementer i forbindelse med den runde fødselsdag.

Men nu får dronningen altså alligevel en lille fejring.

Her kan du se arrangementet

Arrangementet bliver fejret med sang, når børn, akkompagneret af komponist Sigurd Barrett, vil synge ”Danmark gennem tusind år”.

Efterfølgende ser Majestæten udstillingen i Riddersalen, der er blevet til i et samarbejde med kunstner Shane Brox.

Du kan følge hele arrangementet på TV 2, 16. juni klokken 10, hvor der bliver livetransmitteret fra Riddersalen på Christiansborg Slot.