Royale

Kronprins Frederik kommenterer kritik af skihytte

Kronprins Frederik er kommet i modvind, efter udlejning af familiens ejendom i Schweiz. Denis Balibouse / Ritzau Scanpix

Kronprinsparret har tidligere lejet skihytten ud i schweiziske Verbier, når de ikke selv brugte den.

Kronprins Frederik sætter for første gang ord på den kritik, der har ramt kongehuset, efter offentligheden fik kendskab til, at den kongelige familie har lejet en skihytte ud i schweiziske Verbier.

Det siger han til B.T.

- Det er klart, at kronprinsessen og jeg har bemærket de sidste ugers fokus på vores nuværende liv i Schweiz, og det gør indtryk, det gør det da, siger kronprinsen.

Kronprinsparret har tidligere lejet skihytten ud, når de ikke selv brugte den. Ifølge Ekstra Bladet har parret lejeindtægten været mellem 27.800-86.800 kroner om ugen.

Fik lejeindtægter gennem ti år

Fra årets start er kronprinsparrets fire børn begyndt på et 12-ugers skoleophold på Lemania-Verbier International School i Verbier i det sydvestlige Schweiz.

Det var i forbindelse med et pressemøde om skoleopholdet, kronprins Frederik fik afsløret, at familien igennem ti år har fået lejeindtægter fra skihytten.

Den schweiziske skihytte blev hurtigt taget af markedet efter kritik i medierne.

Det har kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, bekræftet.

Hun oplyser, at skihytten blev købt i 2009 for kronprinsparrets private midler.

Mary passer børnene

Kronprins Frederik er primært i Danmark, men vil slutte sig til sin familie i Alperne, når der er muligt.

Kronprinsesse Mary vil primært opholde sig i Schweiz, mens 14-årige prins Christian, 12-årige prinsesse Isabella, og de ni-årige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine, går på den internationale skole.

Ifølge kronprinsen er børnene faldet godt til i Schweiz. Det siger han til B.T.