Royale

Galleri: Hertuginde Meghan og prins Harrys royale liv sammen

Det royale par har været sammen, siden de mødte hinanden på en blinddate i 2016.  Chris Allerton / Scanpix Denmark

Hertuginde Meghan og prins Harry har nået meget på de fire år, de har dannet par.

Lørdag meddelte Buckingham Palace, at prins Harry og hertuginde Meghan fra foråret 2020 ikke længere vil være aktive medlemmer af det britiske kongehus.

Dermed ender parrets tid i de royale rækker. En tid, som for hertuginden kun har varet i fire år, siden hende og prinsen mødte hinanden på en blinddate i 2016.

De to har dog ikke spildt tiden. Efter at have kendt hinanden i knap halvandet år friede den britiske prins Harry til den amerikanske tidligere skuespiller med det borgerlige navn Meghan Markle. Efterfølgende blev de gift i maj 2018, og efter et års tid kom deres søn, Archie, til verden.

TV 2 har samlet nogle af billederne fra hertugparrets royale tid sammen.

I 2016 bekræftede Kensington Palace, at prins Harry havde dannet par med den amerikanske skuespillerinde Meghan Markle "i et par måneder". De blev første gang fotograferet offentligt sammen i Toronto til en kørestoltenniskamp under Invictus Games 2017.
Meghan Markle og prins Harry nåede at være kærester i cirka halvandet år, før prins Harry røg på knæ og friede til den dengang 36-årige 'Suits'-skuespillerinde. I et efterfølgende interview fortalte de åbent om deres første møde, og at den britiske prins friede i sin lejlighed, mens parret var i gang med at tilberede aftensmad.
Brylluppet blev afholdt lørdag 19. maj i St. George’s Chapel ved Windsor Castle, som ligger lidt over 30 kilometer fra London.
Forlovelsesringen, som prins Harry gav Meghan Markle, er designet af ham selv og udarbejdet af London-juveleren Cleave and Company. Det amerikanske magasin Fortune vurderer dens værdi til cirka 6,2 millioner kroner.
I juni 2018 deltog dronning Elizabeth og hertuginde Meghan i den første kongelige begivenhed sammen, da de officielt åbnede Mersey Gateway Bridge og Chesters Storyhouse Theatre.
I et tweet bekræftede Kesington Palace i efteråret 2018, at parret ventede deres første barn. Kort efter meddelelsen gik de i gang med deres første officielle oversøiske udflugt og besøgte Australien, New Zealand, Fiji og Tonga.
Prins Harry og gravide hertuginde Meghan til gallapremiere på en udstilling på naturhistorisk museum i London i februar 2019.
Harry og Meghan blev forældre til en søn 6. maj 2019.  - Det har været den mest fantastiske oplevelse, jeg kunne forestille mig. Hvordan kvinder kan gøre, hvad de gør, går ud over min forstand, sagde den begejstrede far efterfølgende.
Prins Harry og hertuginde Meghan lod ikke medierne være en del af sønnens barnedåb 6. juli 2019. Senere offentliggjorde de dog selv billeder fra dagen.
Prins Harry og hertuginde Meghan mødtes med rollebesætninger på 'Løvernes konge' i juli 2019 - herunder den amerikanske singer-songwriter Beyonce og hendes mand, den amerikanske rapper Jay-Z - til den europæiske premiere på filmen.
På hertugparrets og deres lille søns rejse til Sydafrika i efteråret 2019 mødtes de med ærkebiskop og menneskerettighedsaktivist Desmond Tutu.
Kort før parret meddelte, at de ville træde tilbage som 'seniormedlemmer' af det britiske kongehus, besøgte de Canada House i London. Her takkede de for den hjertevarme velkomst, de havde fået på deres rejse til landet over julen.