Royale

Fylder ni år i dag: Kongehuset offentliggør nye billeder af royale tvillinger

Billederne er taget af tvillingernes mor, Kronprinsesse Mary.

Onsdag fylder de royale tvillinger prins Vincent og prinsesse Jospehine ni år, og i den anledning har kongehuset offentliggjort fire nye billeder af fødselarerne.

Det kongelige søskendepar, hvis fulde navne er Josephine Sophia Ivalo Mathilda og Vincent Frederik Minik Alexander, er blevet foreviget af deres mor, Kronprinsesse Mary.

Et af de nye billeder af prins Vincent og prinsesse Josephine.

Fejrer i Schweiz

For første gang fejrer tvillingerne deres fødseldag i udlandet, for fødselsdagen bliver i Schweiz.

Mandag begyndte alle kronprinsparrets fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, på et 12 ugers kostskoleophold i Lemania-Verbier International School.

Kronprinsesse Mary kommer til at bo sammen med børnene under opholdet, og kronprinsen vil være dernede så ofte, han har mulighed for det.

Prinsesse Isabella,  prins Vincent og deres storebror, 14-årige prins Christian.

- Vi vil gerne have, at de får et spændende ophold med en international profil. På skolen taler man engelsk, men også lidt fransk, sagde kronprinsen, da han fortalte om skolestarten.

Efter de 12 ugers ophold tager familien tilbage til Danmark, og børnene vender tilbage til deres danske klasser på Tranegårdsskolen i Gentofte.

Prinsesse Josephine og prins Vincent.

I Schweiz skal de både lære sprog, men der er også ski på skoleskemaet. Og særligt det fag så prinsesse Josephine frem til, da hun blev spurgt af den fremmødte presse.

Hele den kongelige familie har en interesse for ridning, men særligt 12-årige prinsesse Isabella og prinsesse Josephine elsker at ride. Måske derfor er ét af de fire nye billeder også af fødselaren i rideudstyr ved siden af en hest.

Kronprinsesse Mary har altid været vild med heste, og måske har det smittet af på hendes døtre.

Tvillingeparret er de yngste i søskendeflokken på fire, hvor 14-årige prins Christian er den ældste, og 12-årige prinsesse Isabella næstældst.

Opholdet skal ruste kronprinsparrets børn til at begå sig ude i verden, lød det mandag, da familien fortalte om planerne i Schweiz. Her ses alle fire søskende sammen.

Herunder kan du se flere billeder fra tvillingeparrets liv.

2011

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary viser de seks dage gamle tvillinger frem på Rigshospitalet. Prins Vincent vejede 2674 gram og var 47 centimeter lang, mens hans søster var en centimeter kortere og vejede 2554 gram.

2012

Familien på skiferie i Verbier i Schweiz.

2013

Tvillingerne bliver trukket i en vogn af deres storesøster under en sommerfotografering på Gråsten Slot.

2014

Prins Vincent og prinsesse Josephine så sådan her ud, da de fyldte tre år.

2015

Under Kongefamiliens sommerfotografiering på Gråsten. Seancen ved havebænken er slut, og familien er på vej ind til slottet igen. Prins Vincent og prinsesse Josephine var først til at ville ind igen.

2016

Hver sommer er familien på Gråsten Slot, hvor prinsesse Josephine og prins Vincent her er fotograferet, mens de leger.

2017

I 2017 havde prins Vincent og prinsesse Jospehine deres første skoledag på Tranegårdsskolen i Hellerup.

2018

Kronprins Frederik, prinsesse Isabella, Prins Christian, prins Vincent, prinsesse Josephine og kronprinsesse Mary under deres besøg på Argjahamri skolen i Thorshavn.