Royale

Det britiske kongehus: Vi forstår Harry og Meghan

- Men der er komplicerede ting, der tager tid at arbejde igennem, fastslår det britiske kongehus i udtalelse.

Det britiske kongehus forstår Prins Harry og hertuginde Meghans planer om at trække sig tilbage som seniormedlemmer af det britiske Kongehus.

Planer, som parret tidligere onsdag har offentliggjort på deres Instagram-profil.

- Vi forstår deres ønske om en anden tilgang, men disse emner er komplicerede ting, som det tager tid at arbejde igennem, fastslås det i en udtalelse fra Buckingham Palace, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fra Buckingham Palace fastslår man, at drøftelserne mellem Harry og Meghan på den ene side og det britiske kongehus på den anden side er på "et tidligt stadie".

- Efter mange måneders refleksion og interne diskussioner har vi valgt at foretage en overgang i år for at begynde at skabe en ny, progressiv rolle inden for denne institution, skrev Harry og Meghan på Instagram på om beslutningen.

Ulla Terkelsen: - De siger farvel og tak

Den pludselige tilbagetrædning har "rystet" folk på Buckingham Palace, siger korrespondent Ulla Terkelsen. Prins Harry er nemlig ifølge hende den mest populære kongelige i Storbritannien efter den siddende dronning, Elizabeth. Men nu er det blevet for meget for hertugparret.

- Han og hans kone er simpelthen så trætte af deres arbejde, at de trapper ned. De vil ikke længere være kongelige, de vil ikke længere være royale. De siger farvel og tak, siger hun.

Parret har dog ikke kappet alle båndene til det britiske kongehus. Ifølge Ulla Terkelsen vil parret blandt andet stadig være trofaste overfor de foreninger, som de er protektorer for.

Prins Harry friede til den amerikanske skuespiller Meghan Markle i 2017, efter de havde kendt hinanden i knap halvandet år. Efterfølgende blev de gift i maj 2018, og efter et års tid kom deres søn, Archie, til verden.