Royale

Kronprinsen viser nyt look i Frankrig

Se billederne fra kronprinsparrets erhvervsfremstød nede i artiklen.

På flydende fransk talte kronprins Frederik mandag i Paris.

Sammen med kronprinsesse Mary er han lige nu på erhvervsfremstød i den franske hovedstad for at fremme danske handelsinteresser indenfor bæredygtig energi og sundhed, og under den officielle åbning i forretningskvarteret bød han på en lille overraskelse.

Under talen, som fandt sted på 35. etage i La Grande Arche, bar kronprinsen for første gang læsebriller til et officielt arrangement.

Drillende kommentarer på sociale medier

Brillerne er blevet det generelle emne i kommentarsporet til de billeder, som kongehuset har lagt på dets officielle Instagram- og Facebook-konto.

Her konstaterer flere, at det er et nyt look til kronprinsen med brillerne, at "brillerne klæder ham", og at de er flotte.

Flere skriver også drillende, at læsebrillen er et tegn på, at den 51-årige kronprins er ved at blive gammel.

- Selv med briller er han den smukkeste unge mand. Nå, måske ikke helt ung, men det er han i mine øjne, skriver Facebook-brugeren Helle Elisabeth Nielsen.

At kronprinsens alder skulle trykke, afspejler sig dog langt fra i hans program for erhvervsfremstødet.

Mandag stod på flere virksomhedsbesøg for både ham selv og kronprinsessen, og tirsdag byder blandt andet på et møde med repræsentanter fra EU-kommissionen og et seminar om vindkraft og bæredygtig energi.

Senere på aftenen skal de danske royale spise middag på Paris' rådhus Hotel de Ville sammen med blandt andre prins Joachim og prinsesse Marie.

Se billederne fra kronprins Frederik og kronprinsesse Marys første dag i Frankrig.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik taget billeder på toppen af La Grande Arche, som er tegnet af den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen i samarbejde med civilingeniør Erik Reitzel. Den har 30-årsjubilæum i år.
Kronprinsesse Mary og kronprinsen skulle efter velkomsten hver til sit. Kronprinsessen skulle nemlig på virksomhedsbesøg i sundhedssektoren, mens kronprinsen skulle på besøg i energisektoren.
Her besøger kronprinsesse Mary det største af Paris' 39 offentlige hospitaler, Hospital Européen Georges-Pompidou, og bliver vist et lokale til unge patienter, designet af Phillippe Starck.
Udover kronprinsparret har udenrigsminister Jeppe Kofoed (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) også været en del af mandagens arrangementer. Den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drain, deltog også.
Senere var kronprinsparret æresgæster til en storslået reception. Besøget i Frankrig varer frem til 9. oktober.
Det danske og franske flag prydede scenen under kronprinsens tale. Han talte blandt andet om det gode forhold mellem Danmark og Frankrig i sin tale.
Le Grand Arche ligger i området La Defense med udsigt mod den gamle triumfbue.