Royal Run

Brud løb ti kilometer på sin polterabend og fik hyldest fra kronprins Frederik

En diskusprolaps forhindrede kronprins Frederik i at løbe med ved Royal Run på Færøerne - men han cyklede rundt på ruten og hilste på deltagerne.

- Det var det fedeste nogensinde. Det var meget, meget fedt.

Erika Johnsdôttir fra Færøerne var ét stort smil, efter hun lørdag havde fået gennemført det ti kilometer lange Royal Run i Klaksvik på Færøerne.

Den unge færing skal giftes snart, og som en del af sin polterabend havde hendes veninder meldt hende til Royal Run - og højdepunktet på løbeturen var en hilsen fra kronprins Frederik, mens Erika var i gang med de ti kilometer.

- Han cyklede, og så sagde man hej til ham, mens han cyklede forbi. Det var meget dejligt, sagde Erika Johnsdôttir da hun var kommet i mål iført sit specielle løbetøj - med brudeslør og et bælte med tre balloner om livet.

Den danske kronprins skulle egentlig selv have deltaget i Royal Run på Færøerne, men en mindre diskusprolaps betød, at han måtte nøjes med at heppe på ruten - både til fods og på cykel.

Kronprins Frederik heppede på deltagerne på cykel og til fods.

Men det var en glad kronprins, der mødte TV 2 efter at have hyldet deltagerne ude på ruten - og hans diskusprolaps forhindrede ham ikke i at cykle ud på ruten og motivere deltagerne.

- Det er faktisk udmærket at cykle, sagde kronprins Frederik til TV 2.

Kronprins Frederik motiverede deltagerne under Royal Run.

Han fortalte, at han havde lavet en aftale med en kvindelig løber fra Færøerne under et tidligere Royal Run i København, hvilket er årsagen til, at der nu også er løbet et Royal Run i Klaksvik på Færøerne.

- Det er fantastiske omgivelser og en fantastisk mængde glade mennesker, som er her for at hygge sig og for at komme udenfor og få noget ud af det. Og nogen af dem har aldrig løbet før, sagde en tydeligt glad kronprins Frederik.

Royal Run løbes den 10. juni flere steder i Danmark.

- Jeg kommer og hepper, lidt på samme måde som i dag, siger kronprins Frederik.

Her er øjeblikkene vi husker fra Royal Run 2018

 1. Kronprinsen stopper midt i sit løb for at hilse på sin mor

  Et af de helt store øjeblikke, som nok vil blive husket af de fleste i mange år fremover, var da kronprins Frederik stoppede op på Amalienborg Slotsplads for at vinke til sin mor dronningen, der var trådt ud på sin balkon for at vinke til, de mange løbere der lagde ruten forbi slottet.

 2. Kronprinsesse Mary og børnene tog selfies og gav highfives

  Imens kronprins Frederik viftede med armene, det bedste han kunne, for at dronningen fik øje på ham, stod kronprinsens frue og børn bagved ham og gav den ene highfive efter den anden til de forbipasserende løbere.

 3. Kronprinsesse Mary løb langt over evne

  Kronprinsessen løb ti-kilometer løbet i Odense i tiden 53 minutter og 10 sekunder, hvilket var langt over evne, indrømmede hun efter løbet.

  - Et par gange skulle jeg virkelig bide det i mig, men jeg blev båret rundt af alle dem, der heppede. Og det var en fantastisk flot tur, sagde kronprinsesse Mary og tilføjede, at løbet nok ville sætte sig i benene.

  - Jeg får det nok svært i morgen, men der skal jeg heller ikke løbe, sagde hun med et smil.

 4. Prins Christian løb fra hele familien

  På Frederiksberg i København løb Kronprinsesse Mary sammen med kronprinsparrets tre børn til One-Mile løbet. Her stod det hurtigt klart, at Prins Christian ikke havde tænkt sig at vente på sin mor og sine søskende, så uden at se sig tilbage gjorde han sit bedste for at sætte en tid, der kunne udfordre sin far.

 5. Rørende hyldest da Frederik løb sammen med 300 veteraner

  Samtlige veteraner holdt sig enten bagved eller på siden af kronprinsen. Et udtryk for respekt og for at en soldat ikke er noget alene, men kun er noget sammen med andre soldater, forklarede B. S. Christiansen, da tv-billederne rullede henover skærmen.

  - Det gør mig glad og varm om hjertet, at der også her har været fuld opbakning. Det har været en stor oplevelse at løbe med Forsvarets personale og veteranerne, lød det fra Kronprinsen efterfølgende.

  - Det var det flotteste syn, jeg længe har set med hovedsageligt uniformeret personel, og veteranerne havde jo også deres specielle løbetøj på, så det er jo dejligt at se, sagde kronprins Frederik.

Fakta om Royal Run 2019

 • Du kan følge Royal Run den 10. juni på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY .
 • Læs al praktisk information om Royal Run på  www.royalrun.dk
 • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen 'Bevæg dig for livet', i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.