Royale

Prins Henrik fylder 10 år - se de nye billeder

Prins Henrik, 10 år. H.K.H. Prinsesse Marie

Prins Henrik går et spændende år i møde, når han til sommer skal flytte til Frankrig.

Prins Joachim og prinsesse Maries søn kan lørdag fejre sin første runde fødselsdag. Prins Henrik fylder nemlig ti år.

I den anledning har kongehuset udgivet nye billeder af fødselsdagsbarnet. Det er prinsesse Marie, der har stået bag kameraet.

Prins Henrik, 10 år.

Prins Henrik er parrets første fælles barn og lillebror til Nikolai og Felix, som stammer fra prins Joachims ægteskab med grevinde Alexandra. Lillesøster prinsesse Athena er familiens yngste og den eneste pige i kuldet.

Flytter til Frankrig

Prins Henrik går sammen med sin lillesøster, prinsesse Athena, på den katolske skole Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup nord for København.

Men snart skal de to royale børn have nye klassekammerater. Til sommer flytter de nemlig med deres forældre til Paris, hvor prins Joachim skal skal studere militærstrategisk ledelse og internationale forhold.

Fra september i år og frem til sommeren 2020 skal prins Joachim følge Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse, École Militaire. Det sker efter en invitation fra den franske forsvarsminister.

Athena, Nikolai, Henrik og Felix hilser på de mange mennesker, som er mødt op på Amalienborg Slotsplads i Københavnfor at hylde Dronning Margrethe på hendes 78 års fødselsdag 16. april 2018.

Opholdet i Frankrig får dog ingen betydning for prins Joachim og prinsesse Maries protektoropgaver.

I Frankrig skal prins Henrik og prinsesse Athena gå på en flersproget international skole, hvor der vil blive talt fransk.

Prinsesse Marie glæder sig til at flytte til sit hjemland.

- Det bliver dejligt. Jeg er meget glad for at være tæt på min familie, og at børnene lærer lidt mere af den franske kultur og at tale fransk lidt bedre, selv om det går fint nu. Det er en stor chance, har hun sagt til TV 2.

Prins Joachim og prinsesse Marie med deres tre måneder gamle søn prins Henrik Carl Joachim Alain efter hans dåb 26. juli 2009.

Prins Henrik var 49 centimeter lang og vejede 3032 gram, da han kom til verden på Rigshospitalet for ti år siden.

To måneder efter fødslen blev han døbt Henrik Carl Alain Joachim i Møgeltønder kirke.