Royale

Dronning Margrethe laver julekalender på Instagram

Nisserne på Fredensborg slot skal ud på store eventyr for at finde grøden inden jul.

Iført en grå striktrøje med billedet af en gravhund, der snor sig fra majestætens mave og om på ryggen, ses dronning Margrethe forcere trapperne til loftet på Fredensborg Slot bærende på en stor skål risengrød med kanel og smørklat. 

Videoen er første del af dronningens julekalender, der for tredje år i træk er at finde på kongehusets Instagramprofil.

Sidste år blev kongehusets mange følgere inviteret indenfor på Marselisborg Slot. Her kunne de se et udsnit af den royale families julepynt, men i år får de en nissefortælling.

- Frem til juleaften har dronningen sluppet en hjemmelavet nissefamilie løs på lofterne på Fredensborg Slot, står der i opslagets ledsagende tekst, som fortsætter:

- I deres søgen efter risengrød vil nisserne finde frem til ting og sager, der gennem tiden har været brugt af den kongelige familie.

Gemte og glemte historier

Nisserne vil ifølge kongehuset de næste 24 dage fortælle glemte og gemte historier om konger, dronninger, prinser og prinsesser og om alle de spor, de efterlader sig på kongehusets lofter.

- Det bliver blandt andet til et kig på tidligere majestæters personlige ejendele pakket ned og gemt væk for eftertiden i kasser stuvet væk på hylder og i hengemte rum og sale.

Men man skal vente helt til juleaftensdag med at finde ud af, om det lykkes for nisserne at finde Daisys grød.

Man kan følge med i den kongelige julekalender på Instagram fra første december.