GO'

Grevinde Alexandra om sin nye sang: - Det er en frigørelse

Det kan godt ærgre grevinden, at hun ikke har kastet sig ud i at synge noget før.

Fredag var der mange danskere, som spidsede ører, da de hørte, at grevinde Alexandra var sprunget ud som popsanger med singlen 'Wash me away'.

Det bliver dog hverken første eller sidste gang, man kan opleve den tidligere prinsesse i situationer, man ikke typisk forventer fra en person med tilknytning til den kongelige familie.

For det med at skubbe til grænser og se sig selv i et andet lys, end det forventes, er noget af det, der er med til at gøre grevinden glad.

- Jeg vil gerne prøve de ting, som jeg måske har lagt en dæmper på tidligere. Nu står jeg et sted, hvor jeg gerne vil prøve de ting, jeg har lyst til at gøre, siger hun i 'Go' morgen Danmark'.

Holdt det hemmeligt

Sangen er indspillet til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life, der hjælper fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika til at få en chance i livet.

Grevinden var i musikstudiet i juni, og udgivelsen har været en hemmelighed, som kun en lille skare af venner har kendt til. Ikke engang hendes sønner, prins Nikolai og prins Felix, var informeret. Men de har taget godt imod den.

- Jeg tror, de er meget stolte. Nikolai sagde, at han havde spillet den for nogle venner, som havde jublet og danset rundt, fortæller grevinde Alexandra.

En mangeårig drøm

Lige i øjeblikket får grevinden lidt sangundervisning, men det er ikke noget, hun har prøvet før. Hun har dog altid godt kunnet lide at synge og har tidligere sunget ved en koncert for Parkinsonforeningen og i Rigshospitalets foyer for venner, pårørende og patienter.

Efterfølgende opfordrede vennerne hende til at dyrke sin sang noget mere. Og det fik grevinden til at gå videre med ideen.

Det var en befrielse at se, hvordan hun har tolket, at jeg er et nyt sted i mit liv

Grevinde Alexandra

- Jeg spurgte en ven med kontakter i musikbranchen, om han kunne sætte mig sammen med nogen. Vi mødtes så og talte om sang og velgørenhed, og derfra tog det fart, siger grevinde Alexandra.

En frigørelse

Hun har før brudt grænserne for, hvordan medlemmer af den royale familie har fremstillet sig selv offentligt. Tidligere i år stillede hun op til et portræt, hvor man ser hende på en helt ny måde.

Grevinden er portrætteret med en kjole, hvis stropper er gledet ned over skuldrene. Og det gav omtale. Det ændrede dog ikke hendes egen opfattelse af billedet.

- Det var en befrielse at se, hvordan hun har tolket, at jeg er et nyt sted i mit liv, siger hun om kunstneren Lill-Marlen Elnegaards arbejde.

De samme tanker har hun om udgivelsen af den nye sang.

- Det er en frigørelse fra der, hvor jeg har været. Hvis jeg samtidig kan koble det med noget, som hjælper andre, så synes jeg, det er en win-win situation.

Måske flere sange

Selvom grevinden netop er aktuel med sin nye sang, så kan hun godt ærgre sig over, at sangtalentet ikke blev forløst for 20-30 år siden - på trods af sin daværende royale titel.

- Jeg kunne måske godt have sunget som prinsesse, men ikke for ret mange og bag lukkede døre, siger hun.

10. november skal hun optræde med 'Wash me away' ved et arrangement for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life. Det bliver dog for et lukket selskab, så andre interesserede får ikke mulighed for at se den tidligere prinsesse på scenen.

Men måske der bliver mulighed for at lytte til endnu en sang fra hendes side en gang i fremtiden. Det vil grevinden ikke afvise.

- 'Det vil tiden vise' er et godt ordsprog her. Budskabet er, at jeg ikke er lukket for nye ideer og spændende ting i fremtiden.