Royale

Prins Nikolai er frontfigur i ny kampagne - et kvantespring i modeverdenen

Det er de færreste, der har formået at rykke sig så hurtigt som prinsen. Men det skyldes ikke den kongelige titel, mener moderedaktør.

Tidligere på måneden valgte prins Nikolai at stoppe sin uddannelse som reserveofficer på Hærens Sergentskole i Varde.

I den forbindelse udtrykte han i stedet et ønske om at forfølge modelkarrieren, indtil han til næste år påbegynder en ny uddannelse. Og det skulle den 18-årige prins ikke vente længe på.

Han er nemlig allerede aktuel i en ny kampagne fra det prestigefulde modehus Dior. Og det er meget imponerende, mener moderedaktør hos Euroman Frederik Lentz Andersen.

- Han har opnået sindssygt meget på kort tid. Man kan godt sige, at prinsen er prototypen på en succesfuld model, siger han.

Og det er Bente Lundquist, direktør i Scoop Models, som repræsenterer prinsen, helt enig i.

- Det er det største i branchen, siger den erfarne direktør.

Spændende fremtid

- Jeg har rejst med ham lige fra begyndelsen, og han klarer det fantastisk godt. Han er ekstremt professionel, et dejligt menneske og en drøm at arbejde sammen med, siger Bente Lundquist.

Hvad fremtiden kommer til at byde på for prins Nikolai, mener Bente Lundquist ikke, hun kan svare på. Hun tror og håber dog, at den kommer til at byde på mange flere fantastiske kampagner.

Der er dog begrænsninger for, hvilke kampagner den danske prins kan medvirke i.

- Der er særlige krav til de kampagner, han medvirker i, men jeg kan ikke komme ind på hvilke, siger Bente Lundquist.

Designerens hyldest til sin mor

Det er ikke første gang, prinsen samarbejder med Dior. Tilbage i juni skred han ned ad catwalken i designeren Kim Jones' første kollektion for det store franske modehus.

Der er ikke nogen af de store modehuse, der falder på halen over, at man er kongelig

Frederik Lentz Andersen, moderedaktør hos Euroman

Og der var en helt særlig grund til, at det netop blev den danske prins, der skulle fremvise tøjet. Danmark har nemlig en stor betydning for designeren.

- Det her går ud til min mor, der var dansk. Hvil i fred, skrev Kim Jones på det sociale medie Instagram til et billede af prinsen.

Det blå blod har ikke sørget for succesen

Prinsen fik sin debut som model i begyndelsen af året. Og det er langt de færreste, der kan skrive frontfigur hos et af verdens største modehuse på cv'et inden for samme år, fortæller Euromans moderedaktør.

- Modelmæssigt er det et kvantespring at tage inden for så kort en periode. Hvor de fleste skal arbejde sig op, er han startet på toppen. Men han har også et helt fantastisk ansigt og målene til, at tøj sidder godt på ham, siger han.

Derfor tror moderedaktøren heller ikke, at man kan tilskrive de prestigefulde jobs den kongelige titel.

- Hvis han ikke havde haft udseendet med sig, var han ikke kommet så langt. Der er ikke nogen af de store modehuse, der falder på halen over, at man er kongelig. Og hverken de eller hans bureau har brugt det til at skabe omtale, siger han.

Bente Lundquist er helt enig i, at prinsens store succes i modebranchen ikke udelukkende skyldes hans titel.

- Da han gik Burberry, var der jo ikke nogen, der vidste, at han var prins, det fandt de jo først ud af bagefter. Vi havde promoveret ham som Nikolai, siger hun.

Nikolai har modsat de fleste andre modeller aldrig været ude at stå i lange køer for at fremvise sin mappe med billeder og hilse på potentielle kunder - et forhold, der i første omgang skyldtes hans titel. Efter Dior-kampagnen er prins Nikolai blevet så stort et navn inden for modelverdenen, at det også er blevet ganske overflødigt, fortæller Bente Lundquist.

Ifølge Frederik Lentz Andersen er den nye kampagne et rigtig godt grundlag for flere kampagner hos Dior eller andre modegiganter.

Et markant brud med traditionerne

Selvom prinsen tydeligvis har talent som model, overraskede det alligevel Lars Hovbakke Sørensen, der er historiker og ekspert i kongehuset, at han valgte at stoppe sin uddannelse i militæret. Det er nemlig ikke set før i kongehuset.

- Det er et markant brud med den tradition, der er i kongehuset, hvor de unge er inde i militæret i et stykke tid, sagde han til TV 2, da nyheden kom frem.

Det vides ikke, hvad der ligger bag prinsens beslutning om at droppe sin uddannelse. Video: Rikke Museth Janniche

Ifølge historikeren er det dog ikke noget, der kommer til at ryste kongehuset i dets grundvold.

- Det er blevet en mere civil institution, og derfor er det ikke ligeså voldsomt at bryde med traditionen, som det var for 20-30 år siden. Militæret fylder ikke så meget som dengang i forhold til danskernes opfattelse af, hvad kongehuset skal stå for, siger han.

Skal udfylde tiden inden studiestart

Der var da også fuld opbakning fra grevinde Alexandra til sønnens karriereskift fra militær til mode, fortalte grevindens privatsekretær, Helle von Wildenrath Løvgren, til TV 2 tidligere på måneden.

- Han var ikke havnet på den rette hylde, og det har intet at gøre med uddannelsen eller menneskerne, der har været fantastiske. Det har levet helt op til prinsens forventninger, sagde hun.

I samme omgang kunne hun også fortælle, at prins Nikolais plan er at søge ind på en uddannelse til næste år. Hvilken ville privatsekretæren dog ikke ud med.