Kronprinsen overtager særlig rolle i Røde Kors fra sin far

Indtil sin død i februar var Prins Henrik protektor for Røde Kors. Nu overtager kronprinsen.

Kronprins Frederik indtræder som protektor i Røde Kors i Danmark.

Det skriver organisationen på Twitter. 

Dermed overtager kronprinsen sin fars rolle i organisationen. En rolle, som Prins Henrik udfyldte i 17 år. 

Et særligt forhold

Prins Henrik nåede inden sin død at have over 60 protektioner, og netop Røde Kors samarbejdede han med i adskillige årtier.

Siden 18. juni 2001 og frem til sin død var han Røde Kors Danmarks beskytter. En støtte, som organisationens generalsekretær, Anders Ladekarl, kun havde rosende ord for, da han i februar udtalte sig til Ritzau i forbindelse med prinsens død.

- Det har været en inspiration, når en travl mand fra kongehuset har brugt så meget af sin tid på at sætte pris på det frivillige arbejde, som Røde Kors laver i Danmark og ude i verden, lød det fra Anders Ladekarl.

Men selvom prinsen først officielt blev protektor i 2001, var han tæt med Røde Kors i 49 år, fortalte generalsekretæren dengang:

- I den tid har han stået i spidsen for vores relationer til erhvervslivet i Danmark. Han har siddet i vores bestyrelse og besøgt projekter ude i verden. Han har altid stået til rådighed, når frivillige skulle åbne en butik eller en institution. Han har været en inspiration for rigtig mange frivillige.

27 andre protektioner

Nu bliver det så kronprinsens tur til at være officiel beskytter af Røde Kors i Danmark, og i opslaget på Twitter lader det til, at de i organisationen er begejstrede for kronprinsens overtagelse. Her kalder de denne mandag ”en stor dag”.

- Vi glæder os til at videreføre det gode samarbejde, lyder det fra Røde Kors, der har samarbejdet med det royale Danmark i mere end 100 år, siden Christian IX blev den første protektor for organisationen i 1877. 

Kronprins Frederik har i forvejen 27 andre protektioner. Heriblandt er han protektor for Danske Døves Landsforbund, Plant et træ og Red Barnet.