Dronningen har afsluttet sit sommertogt - se alle billederne her

Det er første sommertogt, siden prins Henrik gik bort, men det er alligevel ikke første gang, Dronningen tager alene afsted.

Traditionen tro har Kongeskibet Dannebrog sejlet dronning Margrethe rundt i landet på årets sommertogt for at møde danskerne.

Dronningen har blandt andet kørt i karet rundt i Silkeborgs gader og ringet et løb igang på på Skolerne i Oure Sport og Performing Arts nær Svendborg.

Togtets afslutning blev markeret med et stort fyrværkerishow efter en afskedsreception i den sydfynske by. Og onsdag var dronning Margrethe tilbage i hovedstaden, hvor hun gik i land ved Toldboden, København.

Sommertogterne rundt i Danmark er en tradition, som går helt tilbage til kong Christian 10., dronning Margrethes farfar. Han gjorde som den første konge det årlige togt til en del af sit program.

Turen med kongeskibet Dannebrog blev videreført af kong Frederik 9., dronning Margrethes far.

Både kong Frederik 9. og dronning Margrethe har som regenter lagt vægt på at bruge skibet til at skabe kontakt med alle dele af riget. 

I år er det første gang, at Dronningen tager på togt efter Prinsen gik bort i maj. Her sov han stille ind på Fredensborg Slot i en alder af 83 år.

Alligevel var det ikke første gang, at dronning Margrethe tog sejlturen rundt i landet uden sin mand ved sin side.

Prinsen har ikke deltaget siden 2016, hvilket Dronningen meddelte i sin nytårstale ved afslutningen af 2015. Her gav hun befolkningen beskeden om, at prinsen havde valgt at gå på pension fra sine offentlige pligter.

Mindes den afdøde prins i Sydfrankring

Sommertogtet er ikke den eneste tradition, som som Dronningen holder i hævd efter prins Henriks død. Regentparret har nemlig i mange år brugt tid i Sydfranking på vinslottet Château de Cayx.

Derfor vendte Dronningen også tilbage i år for at mindes de mange gode stunder.

- Selvom det selvfølgelig er anderledes, når man er her alene. Men det er godt at være tilbage, sagde Dronningen på et pressemøde under besøget og fortsatte:

- Nu kommer han (prins Henrik, red.) jo ikke lige ind og spørger, om vi skal lave dit eller dat. Nu må jeg selv tage stilling til, hvad man gør med dagen. Men det må man jo lære at leve med.