Royale

Prins Nikolai er blevet student - mor og far skrev begge hilsen i huen

Den 18-årige prins har kunnet skrive et 10-tal i huen.

Tirsdag formiddag kunne en stolt far sætte studenterhuen på hovedet af sin søn på Herlufsholm Skole og Kostskole uden for Næstved.

Det var dog ikke en hvilken som helst far eller en hvilken som helst søn, men to medlemmer af det danske kongehus.

De seneste fire år har prins Nikolai været elev på kostskolen, og tirsdag færdiggjorde han sin studentereksamen med sin sidste eksamen.

Hilsner i huen

Uden for eksamenslokalet ventede hans forældre, prins Joachim og grevinde Alexandra, og hans ene lillebror, prins Felix.

Og det var en storsmilende prins, der kom familien i møde. Han havde fået 10 i sin afsluttende eksamen. Det skriver kongehuset på deres sociale medier.

Præstationen er allerede skrevet ind i skolens gyldne logo på huens inderside, og den fremmødte familie har også fået lov at skrive hilsner i huen med det bordeauxrøde bånd.

Se hilsnerne ved at klikke videre i Instagram-galleriet.

- Stort tillykke, Niko! skriver hans mor, der underskriver sig Mammy.

- Tillykke, min søn! lyder hilsnen fra prins Joachim, der også fejrede sin søn ved at tage en selfie af dem alle.

Militærkarriere

Prins Nikolai kunne tage studenterhuen ned over sit krøllede hår bare tre dage efter, at han meget velfriseret gik modeshow for Dior i Paris.

Prins Nikolai

Prins Nikolai er døbt Nikolai William Alexander Frederik.

Han er prins af Danmark og greve af Monpezat.

Han er født 28. august 1999 som ældste søn af prins Joachim og Alexandra.

Han er nummer syv i arvefølgen til den danske trone og nummer 326 i arvefølgen til den britiske trone.

Det er en karriere, der fik noget af en raketstart, da han i februar pludselig dukkede op på Burberrys catwalk under modeugen i London.

Siden da har han optrådt i magasiner og kampagner, men det er ikke den karrierevej, han udelukkende kommer til at fokusere på.

I stedet begynder han efter sommerferien på Hærens Sergentskole i Varde, hvor han ligesom sin far og farbror vil tage en militær uddannelse.

- Jeg ønsker ikke som sådan at forfølge en karriere som model, men snarere at se det som et job, der skal hjælpe mig på vej, mens jeg er under uddannelse, skrev han til ugebladet Tæt På i februar.

Mens prins Nikolai har været elev på Herlufsholm Skole og Kostskole, har han fået samme behandling som sine skolekammerater.

Dermed har han også tilbragt sine nætter på en sovesal sammen med 34 andre drenge og unge mænd.