Prins Nikolai model for stort modehus - havde speciel betydning for designer

Valget af den danske prins var en hyldest til designers afdøde mor.

Der var ikke kun mulighed for at se på flot tøj, da modehuset Dior lørdag afholdt et større show i Paris.

For ned ad catwalken skred blandt andre den danske prins Nikolai med vandkæmmet hår iført et hvidt og lyseblåt jakkesæt.

Det sker fire måneder efter, at han havde sin debut som model for mærket Burberry under modeugen i London.

Designerens hyldest til sin mor

Det var ikke en tilfældighed, at det netop var en dansk model, der blev valgt til at fremvise næste års herremode fra Dior.

Danmark har nemlig en helt særlig betydning for designeren Kim Jones, der stod bag kollektionen.

- Det her går ud til min mor, der var dansk. Hvil i fred, skriver designeren på det sociale medie Instagram til et billede af Prinsen.

Det var Kim Jones' første kollektion for det franske modehus, og derfor syntes han, at det var passende både at hylde sin mor og Christian Dior, modedesigner og grundlægger af Dior.

- Jeg er halvt dansk, og hr. Dior har altid haft noget for det kongelige. Så jeg tænkte, det ville være fedt at åbne med en prins - ganske glamourøst, ikke? sagde han til The Guardian efter showet.

En eftertragtet prins

I sin korte karriere inden for modelverdenen har Prinsen allerede gået catwalk for flere anerkendte mærker på den internationale modescene.

Og kort efter debuten til modeugen i London blev det offentliggjort, at prins Nikolai var det nye kampagneansigt for danske Won Hundred.

Her bekræftede grevinde Alexandras sekretær Helle von Wildenrath Løvgren også, at det ikke ville være det sidste, man så til Prinsen, da ”han synes, det er en spændende ting at få lov til”.

Går i fars fodspor

Selvom prins Nikolai har fået stor succes som model på kort tid, så er det ikke der, hans fremtid ligger.

- Jeg ønsker ikke som sådan at forfølge en karriere som model, men snarere at se det som et job, der skal hjælpe mig på vej, mens jeg er under uddannelse, skrev han i en besked til ugebladet Tæt På tidligere på året.

I år afslutter Prinsen sin studentereksamen fra Herlufsholm Kostskole, og derefter vil han i militæret. Her er det planen at tage en 2-årig reserveofficeruddannelse på Hærens Sergentskole i Varde.

Dermed går den 18-årige prins i både sin fars og sin farbrors, kronprins Frederiks, fodspor. De er begge uddannet fra Hærens Sergentskole, der siden deres tid i 1980'erne er flyttet fra Sønderborg.