Royale

Ny bog med billeder af Kronprinsen udkommer i dag - Kronprinsessen bidrager med private billeder

Kronprinsessen har samarbejdet med fire fotografer.

Når H.K.H. kronprins Frederik lørdag kan fejre sin 50 års fødselsdag, bliver det blandt med en fejring på Amalienborg Slotsplads klokken 12.

Men lørdag er også dagen, hvor Kronprinsessen udgiver en bog med fotos af særlige øjeblikke over de seneste 25 år i anledning af den runde dag.

Derfor har Kronprinsesse Mary samlet billeder i samarbejde med fire fotografer, ligesom Kronprinsessen bidrager med billeder fra eget arkiv.

- Det er en stor ære for forlaget. Denne bog viser billeder, hvoraf flere ikke tidligere har været offentliggjort, og de giver et helt unikt indblik i Kronprinsens voksne liv. Vi følger Kronprinsens udvikling fra den tidlige ungdom over årene i frømandskorpset til den modne og moderne Kronprins, vi ser i dag, siger Lindhardt og Ringhofs administrerende direktør Lars Boesgaard i en pressemeddelelse.

Billeder fra kronprinsessens eget arkiv

Forlaget glæder sig over, at Kronprinsessen har stillet private fotos til rådighed, som sammen med en række billeder taget af fotografer, udgør bogens materiale.

Det er blandt andet dette fra 2012:

- Vi er i Trend. Jeg syntes, det så rigtig cool ud, at de hoppede. Jeg fik dem til at gøre det et par gange for at fange det, og jeg er glad for, at det lykkedes. Jeg kan godt lide, at billedet står skarpt. Der er en god kontrast mellem den perfekte blå himmel og heden med lyng, skriver kronprinsessen i billedteksten. 

De fire fotografer er Steen Brogaard, Steen Evald, Marc Høm og Franne Voigt.

På sin fødselsdag vil Kronprinsen klokken 12 hilse fra balkonen på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, og herfra vil en barouche køre ud 19.30.

Den skal føre kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fra Amalienborg til Christiansborg, hvor Kronprinsen skal fejres med en officiel fest.