Kronprinsen om hyldest i Esbjerg: - Det var det flotteste syn, jeg længe har set

Kronprinsen løb i front for flere end 300 veteraner, der på intet tidspunkt overhalede i Royal Run-løbet i Esbjerg.

En for alle, alle for en.

Sådan beskriver den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen det billede, der tegnede sig, da kronprins Frederik mandag eftermiddag løb Royal Run i Esbjerg.

Her løb han sammen med flere end 300 veteraner - og alle holdt sig bag ved eller ved siden af Kronprinsen hele vejen.

- Det er er et udtryk for respekt. Det er et udtrykt for, at vi er ikke noget alene. Vi er kun noget sammen. Han er der for dem, og de er der for ham. De er en unit, siger B.S. Christiansen til TV 2.

Blev klappet gennem ruten

Kronprinsen og veteranerne løb 'One-mile'-løbet (1,609 kilometer) langs Gl. Vardevej, hvor også mange tilskuere var mødt op for at klappe dem gennem ruten.

Det var det flotteste syn, jeg længe har set med hovedsageligt uniformeret personel, og veteranerne havde jo også deres specielle løbetøj på

Kronprins Frederik

Temaet for løbet i Esbjerg var netop 'soldatertiden'. Kronprinsens militære karriere tæller blandt andet Frømandskorpset, Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentet.

De arrangerer Royal Run

I anledning af sin 50-årsfødselsdag inviterer kronprins Frederik alle danskere med til Royal Run sammen med Dansk Atletik Forbund, DGI, DIF og 'Bevæg dig for livet'.

Løbet foregår i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, og der er lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:

- Aalborg Kommune, Aalborg Atletik og Motion og DGI Nordjylland

- Aarhus Kommune og Aarhus 1900

- Esbjerg Kommune og Esbjerg Atletik og Motion

- Odense Kommune og Odense Atletik/OGF

Kilde: Royal Run

Og at så mange veteraner har valgt at løbe med Kronprinsen, er der en god grund til, forklarer B.S. Christiansen.

- Han betyder mere, end de fleste mennesker er klar over. Den respekt, han viser for de folk, vi har sendt ud for at slås for vores frihed og demokrati, det gør meget. De ved, at der er en, der står op for dem, og det er Kronprinsen. Så det har en kæmpe, kæmpe værdi, siger B.S. Christiansen.

Da Kronprinsen kom i mål, fløj der også to F-16-jagerfly fra Flyvestation Skrydstrup ind over ruten. De var udsmykket med en fødselsdaghilsen til Kronprinsen - nemlig monogrammet fra 50-årsdagen.

- Alle er pavestolte, ligesom Kronprinsen er stolt, siger B.S. Christiansen.

Kronprinsen: Det har været en stor oplevelse

Efter løbet takkede kronprins Frederik veteranerne og resten af Esbjerg for opbakningen.

- Det gør mig glad og varm om hjertet, at der også her har været fuld opbakning. Det har været en stor oplevelse at løbe med Forsvarets personale og veteranerne, lød det fra Kronprinsen.

Før turen gik videre til Odense, nåede TV 2s Rasmus Tantholdt også at fange kronprins Frederik til en kort kommentar. Her fortalte Kronprinsen, at han var beæret og imponeret over de mange fremmødte fra Forsvaret.

- Det var det flotteste syn, jeg længe har set med hovedsageligt uniformeret personel, og veteranerne havde jo også deres specielle løbetøj på, så det er jo dejligt at se, lød det fra kronprins Frederik.

Følg Royal Run på TV 2 eller TV 2 PLAY mandag den 21. maj.

TV 2 er mediepartner på Royal Run.