Royale

Usikkerhed om, hvem der skal føre Meghan Markle op ad kirkegulvet - her er eksperternes bud

Prins Harry og Meghan Markles bryllup bliver på mange måder utraditionelt.

Det bliver uden Meghan Markles far, når den amerikanske skuespillerinde Meghan Markle på lørdag giver prins Harry sit "ja" til årets store royale bryllup.

Den 73-årige Thomas Markle Senior skal have ro til at pleje sit helbred og deltager derfor ikke, lød det i en officiel besked fra hoffet torsdag eftermiddag.  

Dermed er der opstået usikkerhed om, hvem der skal overtage hans plads ved datterens side, når hun skal følges op ad kirkegulvet. Men spørger man flere eksperter, så er det bedste bud faktisk en person, som allerede er i England med datteren.

- Det er selvfølgelig hendes mor, lyder det skråsikkert fra TV 2s korrespondent under det royale bryllup, Ulla Terkelsen, her kun få dage inden brylluppet.

I ligestillingens navn

Meghan Markles mor, Doria Ragland, er allerede landet i Heathrow Lufthavn i London og skal tilbringe de næste dage sammen med sin datter og hendes nye familie, som hun møder for første gang, skriver Daily Mail.

Den 36-årige kommende brud har flere gange udtalt, at de to kvinder har et meget tæt forhold, og netop derfor er moderen klart det bedste bud på den person, der skal overtage faderens rolle under vielsen, lyder det fra Ulla Terkelsen.

- Hvem skulle ellers være end moderen? Hun har truffet Harry flere gange, og det vil også være i overensstemmelse med tidsånden, at det er moderen og ikke nødvendigvis faren, der påtager sig den rolle, siger Ulla Terkelsen.

I forvejen var det meningen, at det var Doria Ragland, der skulle følges med Meghan Markle hen til kapellet på Windsor Castle, hvor brylluppet skal stå. For Billed-Bladets hofreporter Marianne Ringer har det været et tegn på, at moderen var i spil, hvis faren skulle melde afbud. 

- Nu kan hun lige så godt følge sin datter det sidste stykke, siger hun. 

- Meghan Markle har hele tiden haft meget fokus på ligestilling, og moderen har været dybt involveret i forberedelserne, så det er kun naturligt, at hun også skal spille en stor rolle i brylluppet. 

Den eneste fare, der er ved at lade en kvinde føre Meghan Markle op ad kirkegulvet, er, at det bryder med traditionen. 

Der har dog været andre bud 

I de britiske kongehus er der kun få fortilfælde, hvor det ikke har været faderen, der har givet sin datter væk til gommen. Det skete er dog mere end 100 år siden, dronning Victoria fulgte to af sine døtre op ad kirkegulvet efter prins Alberts død. 

Ifølge Ulla Terkelsen er det dog ikke noget, der ryster briterne i deres grundvold, hvis det skulle blive Doria Ragland, der tog teten.

- Det konventionelle er faderen, ja, men det her par har fra starten været usædvanligt, siger hun, med henvisning til, at Meghan Markle er både ældre end prins Harry, har været gift før og har en afroamerikansk mor.

Kongehuset er en meget traditionsbunden institution, og netop derfor vil hofreporter Marianne Ringer heller ikke udelukke, at andre personer - af det modsatte køn - er i spil til at føre den kommende prinsesse gennem kirken. 

- Der har været tale om, at det skulle være Harrys far, prins Charles, eller bror, prins William, der skulle følge Meghan Markle op ad kirkegulvet. Men ingen ved det endnu. Det er kun bud og gætterier, siger hun. 

Bookmakerne tror på en kvinde

Bookmakerne fra de engelske spilsider har også stillet sig selv spørgsmålet om planerne for det kongelige bryllup.

Hvis man spiller sine penge på, at Meghan Markle bliver ført op ad kirkegulvet af sin mor, får man en meget beskeden gevinst, hvis det viser sig at holde stik.  

Ifølge Betfair er der større chance for, at Meghan Markle går alene, end at det bliver prins Charles eller prins William, der går med hende. 

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen ser også Meghan Markles mor som det oplagte bud, men åbner også for, at det kan blive en helt anden.  

- Det kan også være en anden slægtning eller en god ven af familien, det er der ikke præcise regler for, siger han. 

Blandt buddene fra bettingfirmaerne er da også flere uventede personer at finde: Prins Philip, dronning Elisabeths mand, Lindsay Roth, Meghan Markles veninde og hendes halvbror, Thomas Markle Junior, som åbenlyst har misbilliget brylluppet.