Royale

Meghan Markles far bliver væk fra bryllup

Nyheden kommer fra det britiske hof og sætter en stopper for de rygter, der har floreret omkring brudens far.

Meghan Markles far vil ikke være til stede, når datteren lørdag gifter sig med britiske prins Harry.

Det oplyser Kensington Palace i en besked fra Meghan Markle selv.

- Desværre vil min far ikke deltage i vores bryllup. Jeg har altid draget omsorg for min far, og jeg håber, han kan få den ro, han har behov for, så han kan fokusere på sit helbred, lyder det fra det kommende medlem af den royale familie.

Beskeden kommer efter en uge med tvetydige udmeldinger fra hendes far, Thomas Markle Senior, som af flere omgange har talt eksklusivt med mediet TMZ.

Mandag skulle han ifølge mediet allerede have meldt ud, at han ikke vil komme til brylluppet ovenpå en indlæggelse for et hjertetilfælde - dette er dog ikke blevet direkte bekræftet af det britiske hof.

Tirsdag meldte han så omvendt ud, at han ville tage rejsen til England for at deltage i datterens bryllup.

Med beskeden fra det britiske hof i dag er det nu sikkert, at han ikke deltager og altså ikke kan følge sin datter op ad kirkegulvet som planlagt.

Moren er rejst til England

- Jeg vil gerne takke alle, der har sendt støttende beskeder. I skal vide, hvor meget Harry og jeg ser frem til at dele dagen med jer, slutter Meghan Markle.

Thomas Markle Senior bor i Mexico og har arbejdet som lysdesigner på flere amerikanske tv-shows og har dermed været datterens vej ind i skuespilfaget. Meghan Markle er dog hovedsageligt vokset op med sin mor, Doria Ragland, efter forældrene blev skilt, da hun var seks år gammel.

Onsdag rejste moren fra sit hjem i Los Angeles med privatchauffør og fly til England for at møde sin datters kommende familie for første gang inden den storslåede bryllupsfest i Windsor på lørdag.

Samtidig lød det fra TMZ og Meghan Markles halvsøster, Samantha Markle, at Thomas Markle Senior var på operationsbordet for sine hjerteproblemer. En operation, som efter sigende skulle være gået godt, men igen har det ikke været muligt at bekræfte oplysningerne.

Det kan dog tyde på, at Thomas Markle har været syg, lyder TV 2s korrespondent Divya Das' analyse umiddelbart efter offentliggørelsen.

- Meghan Markle får sagt i beskeden, at hun stadig holder af sin far, og at de har haft et godt forhold, og adresserer de forlydender, der har været om, at han har haft helbredsproblemer, siger hun.

En kaotisk uge

Beskeden fra det britiske hof kan ifølge Divya Das også hentyde til medierne, som de seneste uger har jagtet Meghan Markles familie på den anden side af Atlanten.

For bare en uge siden var faren nemlig ligeledes involveret i en stor sag, da avisen Daily Mail afslørede, at han havde fået taget falske paparazzibilleder.

På billederne ses den kommende bruds far forberede sig på brylluppet ved at læse bøger om Storbritanniens historie, få taget mål til et jakkesæt og læse om sin kommende svigersøn på en netcafé.

Overvågningsbilleder viste dog, at fotografierne var iscenesatte, og at Thomas Markle Senior samarbejdede med fotografen. Hvorvidt brudens far har fået del i de penge, fotografen har tjent på billederne, er uvist.

Dette kommenterer Meghan Markle også mellem linjerne i sin besked.

- Hun siger også, at han har brug for noget plads, noget rum, og det er givetvis også en hilsen til medierne om, at de nu skal lade ham være i fred, for de har jagtet ham som vilde hunde de seneste uger, efter det kom frem, at hun skal giftes med Storbritanniens prins, siger Divya Das.

Det næste store spørgsmål, der trænger sig på, er nu, hvem der så skal følge Meghan Markle op ad kirkegulvet den 19. maj.