Skandaler i kulissen før prins Harrys bryllup – uvist, hvem der skal følge bruden op ad kirkegulvet

16x9
Det storslåede bryllup mellem prins Harry og Meghan Markle bliver igen og igen ramt af dårlige historier fra Markles familie. Foto: Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Lørdag bliver britiske prins Harry gift med skuespillerinden Meghan Markle. Op til brylluppet har hendes familie trukket overskrifter i stribevis.

De kulørte blade i England og USA har stået på spring, siden den britiske prins Harry annoncerede, at han havde fundet sig sin udkårne.

Hans forlovede, Meghan Markle, træder på lørdag ind i den britiske kongefamilie ved et storslået bryllup på Windsor Castle.

Det har dog ikke kun været en dans på roser for den amerikanske skuespillerinde at nå hertil. De seneste måneder har hendes slægtninge skabt den ene overskrift efter den anden i sladderspalterne, og nu, bare få dage inden brylluppet, står det pludselig uklart, om hendes far overhovedet tager turen fra Mexico til Storbritannien for at følge sin datter op ad kirkegulvet foran millioner af tv-seere.

De sidste par dage har faren ifølge det amerikanske medie TMZ meldt forskellige ting ud - senest, at han ikke deltager i brylluppet på grund af helbredsproblemer. Mediet har dog hverken lydfiler, direkte citater eller videooptagelser, der kan bekræfte hans udtalelser. 

Faren er for sky

Meghan Markles forældre, Doria Loyce Ragland og Thomas Markle Senior blev skilt, da hun var seks år gammel.

Derefter boede hun sammen med sin mor, som hun i dag har et tæt forhold til. Det forlyder, at hun ser faren mere sporadisk, og indtil for få uger siden herskede der tvivl om, hvorvidt det ville blive Thomas Markle Senior, der skal føre hende op ad kirkegulvet på lørdag.

Det forlød, at han ikke er meget for opmærksomheden, og at han var for sky til at optræde foran millioner af tv-seere, men de spekulationer gjorde det britiske kongehus op med i en pressemeddelelse i begyndelsen af maj.

- Hr. Markle vil følge sin datter op ad kirkegulvet i Sankt Georges Kapel, skrev de, og dermed forstummede spekulationerne – i hvert fald for en stund.

Falske paparazzibilleder

De seneste dage er der dog igen opstået tvivl om, hvorvidt den tidligere lysdesigner nu alligevel tager turen fra sit hjem i Mexico til årets mest omtalte bryllup.

Palaveren begyndte igen, da den britiske avis Daily Mail i weekenden kunne afsløre, at der var blevet taget en række paparazzibilleder af Thomas Markle Senior.

På billederne forbereder den kommende bruds far sig angiveligt på brylluppet ved at læse bøger om Storbritanniens historie, få taget mål til et jakkesæt og læse om sin kommende svigersøn på en netcafé.

Overvågningsbilleder viste dog, at fotografierne var iscenesatte, og at Thomas Markle Senior samarbejdede med fotografen. Hvorvidt brudens far har fået del i de penge, fotografen har tjent på billederne, er uvidst.

Siden har hans datter og Meghan Markles halvsøster, Samantha Markle, ved flere lejligheder taget ansvaret for billederne.

- Min fars dårlige presse… Det er min skyld. Medierne satte ham i et dårligt lys, helt uretfærdigt, så jeg foreslog, at han fik taget nogle positive billeder til gavn for ham og den kongelige familie. Vi havde ingen ide om, at han ville blive udnyttet. Det var ikke for pengenes skyld, skriver Samantha Markle, der ikke har set sin halvsøster i årevis, på sin lukkede Twitter-profil.  

Meghan MArkles halvsøster overtalte deres far til at få taget en række billeder, der kunne sætte ham i et bedre lys, fortæller hun. Video: Karen Munk Ebbesen

Kommer faren eller ej?

Thomas Markle Senior har dog ikke kun lidt af dårlig presseomtale den seneste uges tid. Han og datteren Samantha Markle har begge fortalt til britiske medier, at han i sidste uge blev ramt af et hjerteanfald, og at han fortsat har smerter i brystet.

Derefter har det på skift forlydt, at faren ikke kommer til Storbritannien til brylluppet, og at han selvfølgelig ikke vil gå glip af sin datters store dag.

Tirsdag aften fortalte Thomas Markle så til det amerikanske medie TMZ, at han onsdag skal opereres i hjertet, og at han derfor ikke kommer til lørdagens bryllup. Selvsamme medie har dog i løbet af mandag og tirsdag skiftevis skrevet, at faren ville og ikke ville dukke op. 

Det britiske kongehus har ikke meldt ud, hvorvidt den kommende bruds far officielt har meldt sin ankomst til brylluppet. Mandag udsendte de en officiel udmelding, som ikke gjorde sagen klarere.

- Det her er en meget personligt tid for frk. Markle i dagene op til hendes bryllup. Hun og prins Harry beder igen om, at der bliver udvist forståelse og respekt for hr. Markle i denne svære situation, lød det fra en talsmand.

De seneste dages spekulationer har fået bettingfirmaerne til at tilbyde odds på, hvem der kommer til at følge Meghan Markle op ad kirkegulvet, og her er både prins Charles og prins William bud, ligesom det også foreslås, at hun går alene. Den klare favorit er dog hendes mor, Doria Loyce Ragland.

Det vil da heller ikke være første gang i det britiske kongehus’ historie, at en mor følger sin datter til alteret. I 1800-tallet fulgte dronning Victoria to af sine døtre til alteret, efter hendes mand, prins Albert, døde.

Har ikke inviteret familien

Hvis det viser sig, at Meghan Markles far ikke dukker op til brylluppet, bliver Doria Loyce Ragland da også det eneste af brudens familiemedlemmer, der er til stede i kirken.

Meghan Markle har nemlig ikke inviteret andre familiemedlemmer end de to. Det er en af de ting, der også har fået familien til at skabe overskrifter de seneste måneder.

Hendes halvstorebror, Thomas Markle Junior, som hun ikke har haft kontakt med i syv år, har gennem det amerikanske magasin InTouch skrevet to åbne breve til det kommende brudepar.

I slutningen af april skrev han et brev stilet til prins Harry, hvor han opfordrer sin kommende svoger til at aflyse brylluppet.

- Det er ikke for sent. Meghan Markle er tydeligvis ikke den rette kvinde for dig, starter Thomas Markle Junior sit brev.

Herefter skriver han en række årsager til hans holdning, blandt andet at den kommende brud har ført sin far ud i økonomiske problemer.

- Ydermere inviterer hun ikke sin egen familie, men i stedet komplet fremmede med til brylluppet, skriver han også i brevet og henviser til, at parret har budt helt almindelige briter med til vielsen.

Tiggede om en invitation

I sidste uge udgav InTouch så et nyt brev, hvori halvbroren havde skiftet kurs og i stedet forsøgte at få en invitation til det storslåede bryllup på lørdag.

Her fokuserer han i stedet på sine og Meghan Markles’ fælles minder - om skolekomedier, om at fodre ænder og om ferier.

- Meg, jeg ved, at jeg ikke er perfekt, og det er der heller ikke andre i vores familie, der er, hvilket jeg er sikker på, at du har læst på nuværende tidspunkt. Men god, dårlig eller perfekt, vi er den eneste familie, du har. Det gør ondt ikke at være blevet inviteret til dit bryllup sammen med resten af familien, skriver Thomas Markle Junior, som dog ikke har modtaget en invitation af den grund.

Selv om Meghans Markles dysfunktionelle familieforhold har fyldt en hel del op til brylluppet, mener TV 2s korrespondent i Storbritannien, Divia Das, dog ikke, at det nødvendigvis en stor katastrofe for kongehuset. Tværtimod.

- Der er mange, der kigger på den her sag og tænker: ”Jeg kan egentlig godt genkende det der med at have nogle familiemedlemmer, der måske ikke er som alle andre.” Der er en eller anden form for genkendelighed, der kan gøre det her til en decideret vindersag for Meghan og Harry, vurderer Divya Das.

10 ting du bør vide om prins Harrys kommende hustru

Hedder ikke Meghan til fornavn

Meghan Markle blev født i Los Angeles i 1981 - hendes fulde navn er Rachel Meghan Markle.
Hendes mor, Doria Ragland, arbejder som socialarbejder og yoga-instruktør, mens hendes far, Thomas W. Markle, er lyssætter. Forældrene blev skilt i 1988, men forblev venner.

Fik kun roller som den pæne pige

Meghan Markle var kuffertpige i quiz-programmet 'Deal eller No Deal'. Foto: Fra programmet 'Da Harry mødte Meghan - kongelig kærlighed'
Hun har interesseret sig for skuespil, siden hun var barn, og gik også på skuespillerskole som teenager. Som mange andre skuespillere måtte hun kæmpe for at bryde igennem, og i sine 20’ere havde hun primært småroller som "den kønne pige". På et tidspunkt var hun ”kuffert-pige” i underholdningsprogrammet ’Deal Eller No Deal’.

Svært at være mulat

Meghan Markle til sportseventen 'The Invictus Games' med sin mor Doria Ragland. Foto: Scanpix
Meghan Markles mor er afroamerikaner, og Meghan har ved flere lejligheder måttet kæmpe med det faktum, at hun er mulat. Når hun fulgtes med sin mor som barn, oplevede hun flere gange, at forbipasserende troede, hendes mor var hendes barnepige, fordi hun var sort.
Men også som voksen har Meghan Markle måttet kæmpe med sin hudfarve - blandt andet som skuespiller.
- Jeg var ikke sort nok til de sorte roller, og jeg var ikke hvid nok til de hvide roller, så jeg blev en etnisk kamelæon, der ikke kunne få et job, har hun blandt andet fortalt. 

Det store gennembrud

Meghan Markle spiller rollen som Rachel Zane i 'Suits'. Foto: Scanpix
Efter en række småroller og modeljobs brød hun igennem i rollen som den advokatfuldmægtige Rachel Zane i tv-serien ’Suits’. Serien begyndte i 2011 og blev særdeles populær og har indtil videre kørt i syv sæsoner.

Hun har allerede været gift én gang

Meghan Markle med sin eksmand Trevor Engelson Foto: Fra dokumentaren 'Da Harry mødte Meghan - kongelig kærlighed'
Meghan Markle har været gift før. I 2011 blev hun gift med sin kæreste igennem syv år - skuespiller og producer Trevor Engelson - men i 2013 blev parret skilt.
Ifølge programmet 'Da Harry mødte Meghan' sled det blandt andet på forholdet, at Meghan tilbragte meget tid på 'Suits'-indspilningerne i Toronto, mens Trevor Engelson blev tilbage i Los Angeles.

Hun er feminist

Meghan Markle blev træt af, at hun altid skulle være halvnøgen i 'Suits', og sagde til sidst fra. Foto: Scanpix
Meghan Markle har proklameret, at hun er feminist, og hun er blandt andet talsmand for kvinderrettigheder i FN. Men hun kæmper også en kamp for kvinder i sin dagligdag.
Da hun modtog manuskriptet til tredje sæson af ’Suits’, opdagde hun noget, der fik hende til at sætte foden ned:
- I denne sæson begyndte hver eneste scene med: Rachel kommer ind kun iført et håndklæde. Og jeg sagde: "Nej! Det gider jeg ikke mere", sagde hun ved en One Young World-konference i 2016.

Har været blogger

Sådan ser Meghan Markles blog 'The Tig' ud. Foto: The Tig
I 2014 begyndte hun at skrive sin egen blog med navnet ’The Tig’. Her har hun skrevet om alt fra rejser og mad til mode og skønhed. Hun lukkede dog bloggen ned i april 2017 – cirka et halvt år efter, at hun begyndte at date prins Harry.

Mødte Harry via fælles venner

Meghan og prins Harry er begyndt at vise sig sammen ved offentlige arrangementer. Foto: Scanpix
Ifølge programmet ’Da Harry mødte Meghan’ var det Meghan Markles designer-veninde Misha Nonoo, der bragte parret sammen. Nonoo var nemlig gift med prins Harrys skoleven Alexander Gilkes.

Hænger ud med de rigtige folk

Serena Williams er blandt Meghan Markles kendisvenner. Foto: Scanpix
Meghan Markle er vant til at begå sig i den øvre middelklasse og overklassen. Hun har adskillige ”fine” og kendte venner - blandt andre tennisstjernen Serena Williams.

Royalt ægteskab kommer til at ødelægge karrieren

Når Meghan Markle bliver gift, skal hun indstille sig på at sløjfe karrieren som skuespiller.
- Det vil næsten være umuligt at forsætte med at spille skuespil, vurderer royal kommentator og forfatter Katie Nicholl i programmet 'Da Harry mødte Meghan'.