Prinsesse Diana bliver en stor del af britisk bryllup

16x9
Prins Harry var kun 12 år, da han mistede sin mor, prinsesse Diana. Lørdag den 19. maj gifter han sig med Meghan Markle. I den forbindelse hædrer brudeparret prinsens afdøde mor. Foto: Scanpix

Forlovelsesringen og en bestemt del af vielsen er blandt andet valgt med tanke på prinsens mor.

Speedometer-nålen nåede 150 kilometer i timen, da bilen med den britiske prinsesse Diana på bagsædet kørte ned i en tunnel i Paris en augustnat 1997.

Med flere nysgerrige fotografer i hælene mistede chaufføren herredømmet og ramte tunnelvæggen.

Prinsesse Diana mistede livet, og 15-årige prins William og 12-årige prins Harry mistede deres mor, mens de endnu lå i deres senge uvidende om tragedien. 

Blå bog: Prinsesse Diana

Prinsesse Diana, født som Diana Frances Spencer, var prinsesse af Wales fra 1981 til 1996. Hun var ægtefælle til den britiske tronfølger, prins Charles. I 1992 blev de separeret, og fire år efter blev parret skilt.

Sammen fik de sønnerne William og Harry.

Hun er født 1. juli 1961 og døde i en bilulykke i Paris 31. august 1997. Hun blev 36 år.

Diana var verdens mest fotograferede kvinde.

I dag er prins Harry blevet 33 år gammel, han har friet til sin Meghan Markle, og han står over for at gifte sig med hende lørdag den 19. maj. 

Både i forbindelse med forlovelsen og i selve vielsen har han sørget for at inkludere og hædre sin afdøde mor. 

Forlovelsesringen 

Prins Harry har designet den ring, han friede med, og her har han sørget for, at Meghan Markle bærer et lille stykke af Diana med sig, uanset hvor hun går.

- Hovedstenen har jeg hentet fra Botswana, og de små diamanter på begge sider er fra min mors smykkesamling for at sikre, hun er med os på denne skøre rejse sammen, fortæller prinsen i et interview med BBC i forbindelse med forlovelsen i november.  

Prins Harrys tanker bag ringen glæder hans kommende hustru, der også sender tanker til hans afdøde mor. 

- Når jeg ikke kan møde hans mor, så er det vigtigt for mig at vide, at hun er en del af det her sammen med os, siger Meghan Markle til BBC. 

Meghan Markles forlovelsesring fra prins Harry, som han selv har designet med tanker på en af deres første oplevelser sammen og sin afdøde mor.
Meghan Markles forlovelsesring fra prins Harry, som han selv har designet med tanker på en af deres første oplevelser sammen og sin afdøde mor. Foto: Daniel Leal-olivas / Scanpix Denmark

Hovedstenen i forlovelsesringen har også en symbolsk betydning for parret, da de tilbragte vigtig tid sammen i netop Botswana, hvor stenen stammer fra, i starten af deres forhold, fortæller de. 

Gæstelisten 

I løbet af forholdet har de to mødt hinandens familie.

Det har givet Meghan Markle mulighed for at få lidt at vide om den svigermor, hun aldrig har mødt, forklarede hun til BBC. 

- Jeg tror, efter jeg har mødt hans (prins Harrys, red.) mostre og andre, der var tæt på hans mor, er jeg i stand til på en måde at lære en del af hende at kende gennem dem og selvfølgelig gennem ham, sagde Meghan Markle.

I en pressemeddelelse skriver det britiske kongehus, at det har været vigtigt for parret ikke bare at have støtte fra dronning Elizabeth, prins Charles og prins William, men også at inkludere prins Harrys mors side af familien i brylluppet. 

Derfor er prinsesse Dianas tre søskende alle inviteret, og de vil deltage i brylluppet, skriver kongehuset.

Vielsen

Prins Harrys ene moster Jane Fellowes vil endda få en aktiv rolle i selve vielsen i St. George's Chapel på Windsor Castle. 

I løbet af ceremonien vil hun foretage en lægmandslæsning. Det vil sige, hun vil læse op i kirken. 

- Prins Harry og Meghan Markle er begge beæret over, at Lady Jane vil repræsentere sin familie og hjælpe med at fejre mindet om den afdøde prinsesse på bryllupsdagen, oplyser det britiske kongehus. 

Til BBC fortæller prins Harry, at han tror, Meghan Markle og prinsesse Diana ville være blevet gode venner, hvis de havde haft mulighed for at lære hinanden at kende.

I forbindelse med forlovelsen slog han fast, at han savner sin mor. Især til at fejre de store begivenheder. 

- Det er dage som i dag, jeg virkelig savner at have hende omkring mig og dele de gode nyheder med hende. Men med ringen og alt andet, der sker, er jeg sikker på, hun er med os og hopper op og ned et andet sted, sagde prinsen.