Royale

Prins Joachim udtaler sig for første gang efter sin fars død

Prins Joachim fortæller, at familien sørger og mindes.

For halvanden måned siden kunne hele Danmark følge med, da billederne af den sortklædte kongefamilie på de forreste stolerækker blev livetransmitteret fra Christiansborg Slotskirke.

Inde i kirken var det kun de nærmeste, der var inviteret til prins Henriks bisættelse den 20. februar. 

Siden ceremonien har der været forholdsvis stille fra kongehuset, men nu åbner prins Joachim op om, hvordan han og familien har haft det i den seneste tid.

- I familien forsøger vi at tackle sorgen på hver sin måde. Det er selvfølgelig tragisk, sagde den 48-årige prins Joachim til ugebladet Her&Nu, der mødte ham på Viborg Kaserne i sidste uge.

Prins Joachim deltog i Prinsens Livregiments Soldaterforenings 100-års jubilæum på kasernen og fortalte ugebladet, at både han og de tilstedeværende fra Soldaterforeningen mindes hans far, som har været ærespræsident for foreningen. 

Dermed er han den første i familien, der udtaler sig til pressen om sin fars død den 13. februar. Dronning Margrethe har tidligere meldt ud via kongehuset, at hun værdsætter danskernes støtte i forbindelse med Prinsens sygdom og bisættelsen.  

Prins Henrik blev 83 år gammel, og foreningen hejste deres fane for ham både foran Christiansborg Slotskirke og ved mindegudstjenesten i Viborg Domkirke den 20. februar.