Royale

Kronprins Frederik forslået efter fald

Kronprins Frederik lod spekulationerne få frit løb i halvandet døgn, før han forklarede, hvordan han var endt med et blåt mærke midt på kinden.

Som kongelig er det ikke bare sådan lige at skjule et blåt mærke – og slet ikke, hvis det er placeret midt i ansigtet.

Det har Kronprinsen måttet sande i denne uge.

Efter en længere periode uden offentlige arrangementer dukkede han onsdag morgen op til åbningen af Graduate Business Conference på Copenhagen Business School med et stort, brunligt mærke på højre kind.

Kronprins Frederik deltog i flere arrangementer resten af dagen – blandt andet overraskede han eleverne fra Skansevejens Skole i Aalborg, mens de var ude at træne til det forestående Royal Run, der afholdes over hele landet i forbindelse med hans fødselsdag.

Flere af eleverne planlægger at give ham baghjul. Video: Nina Brorson

Mærket på hans kind blev dog ikke nævnt med et ord.

Tjekkede mobilen på trappe

Det fik spekulationerne i gang over det ganske land, for hvad kunne dog have givet Kronprinsen det mærke på kindbenet?

Det løftede han selv sløret for torsdag eftermiddag, da han deltog ved åbningen af Food Nations Visitor Centre i det indre København.

- Allerførst vil jeg sige; lad være med at tjekke beskeder, når I går på trapper, for så får I sådan et mærke her, sagde han under sin tale, mens han pegede på mærket på sin kind.

Det skriver BT.

Kronprins Frederik kom ikke nærmere ind på omstændighederne omkring det, der angiveligt har været et styrt – heller ikke, hvornår det skete.

Ny protektion

Kronprinsen fortalte derimod, at han er blevet protektor for Food Nation, som er et halvoffentligt fødevarepartnerskab, der har til formål at booste dansk eksport.

Dermed er han nu protektor for 29 foreninger og organisationer.

Fremtiden for afdøde prins Henriks knap 70 protektioner er dog stadig uvis, og derfor står det endnu ikke klart, om kronprins Frederik kommer til at overtage nogle af disse.

TV 2 har forsøgt at få en uddybende kommentar fra kongehuset, men det har endnu ikke været muligt.