Royale

Prins Henrik planlagde speciel hyldest af Dronningen før sin død

Siden prins Henriks død er hans vine blevet revet væk fra hylderne landet over. Snart kan danskerne dog købe en særlig sidste hyldest fra Prinsen.

Siden prins Henrik døde sent om aftenen den 13. februar, er Prinsens liv og eftermæle blevet dækket intenst i medierne.

Det har fået den nu afdøde prins’ vinproduktion op i danskernes bevidsthed igen.

I hvert fald har vinhandlere landet over fået revet dråberne fra regentparrets vinslot Chateau de Cayx ned fra hylderne.

H.J. Hansen Vin, der distribuerer de royale vine på det danske marked, har måttet melde udsolgt af vinene med prins Henriks monogram.

Marketingchef Lars Benmouyal mener, at det skyldes, at folk gerne vil smage vinen, og at det er en måde at ære Prinsen på.

Hylder Dronningen

Den sidste vin, Prins Henrik selv nåede at have en finger med i spillet til, er dog nærmere en hyldest til hans hustru gennem 51 år: Dronningen.

I den sidste tid sørgede han nemlig for, at produktionen af en helt særlig vin blev søsat.

Vinen kommer til at bære Dronningens monogram, og etiketten vil være prydet af en af hendes akvareller.

Vinen, som kun vil blive solgt i magnumflasker, kommer til at hedde ’Les aquarelles de Sa Majesté la Reine de Danemark’, hvilket betyder ’Hendes Majestæt Dronningen af Danmarks akvareller’.

Kun 5000 flasker

Ifølge marketingchef Lars Benmouyal bliver der tale om en årgangsvin af druerne fra 2015, og det er ikke tilfældigt, at det lige er det år, der er valgt.

- 2015 er en specielt god årgang. Når man laver en vin som denne, bruger man en vin, der er fra det bedste år, siger han.

Der er dog ikke uanede mængder af de dybrøde dråber, og der bliver kun produceret 5000 flasker af den særlige vin.

Derfor vurderer Lars Benmouyal også, at den kan blive til et samlerobjekt.

Også særlig flaske til 80-årsfødselsdag

Men det ikke første gang, at et af dronning Margrethes malerier er trykt på etiketten på en vin fra Chateau de Cayx.

I anledning af prins Henrik 80-årsfødselsdag i 2014 fik han fremstillet en særlig fødselsdagsvin, der blandt andet blev serveret til hans fødselsdagsfest.

Disse flasker blev påtrykt et maleri af markerne omkring vinslottet, som Dronningen stod bag.

De nye flasker bliver i stedet prydet af et havmotiv, og kongehuset fortæller til BT, at Dronningen og prins Henrik i fællesskab har udvalgt motivet, som også var på forsiden af Prinsens digtsamling ’I mine lykkelige nætter’.

Over for TV 2 bekræfter kongehuset, at den nye vin er på vej, men de vil ikke uddybe, hvorfor den kommer netop nu, hvor der ikke er nogen særlig anledning. Vinen har nemlig været undervejs i flere måneder, så det er bare en tilfældighed, at lanceringen falder tæt på Prinsens død.

Hos H.J. Hansen Vin har dødsfaldet da også fået marketingchef Lars Benmouyal til at holde vinen tilbage.

- Vi forventer at lancere vinen i slutningen af marts, da vi naturligvis respekterer hofsorgen, siger han og fortæller, at vinen vil blive solgt i butikker landet over til 475 kroner per styk.