Royale

Prins Harry: Kongefamilien er den familie, min kommende hustru aldrig har haft

Meghan Markle er for alvor ved at blive en del af den britiske royale familie.

Prins Harrys forlovede, skuespillerinden Meghan Markle, har for første gang fejret jul med sin britiske svigerfamilie.

- Det var fantastisk. Hun nød det virkelig, fortalte en lykkelig Harry, der onsdag tonede frem som gæstevært i BBC's radioprogram Radio 4.

Prins Harry fortalte om julen med Meghan som gæstevært i BBC's dalige program 'Radio 4'. I program, som også bragte et indslag, hvor prins Harry interviewet USAs tidligere præsident Barack Obama.

Prinsen nævnte ligeledes, at hans familie ”elskede” at have selskab af kongehusets nyeste medlem på godset i Sandringham House i det østlige London, og at de royale ”er den familie, hans kommende hustru aldrig har haft”, eftersom hendes forældre blev skilt, da hun var barn.

Det skriver Daily Mail.

Harry afslørede derudover, at han og Meghan Markle har boet hos prins William og hertuginde Kate i løbet af julen.

Dronningens officielle velkomst

Meghan Markle er for alvor ved at blive en del af den britiske kongefamilie.

Under dronning Elizabeths årlige juletale stod der, blandt andre fotos af Dronningens familiemedlemmer, også et forlovelsesfoto af den amerikanske skuespillerinde og prins Harry, mens Dronningen i talen også adresserede Meghan Markle.

- Vi nyder julen med vores familie og glæder os til at byde nye medlemmer velkommen til næste år, sagde hun.

Her hentyder Dronningen både til den nye prins eller prinsesse, som hertuginde Kate ventes at føde i april, og til Meghan Markle, der gifter sig med prins Harry den 19. maj 2018.

Traditionen tro afholdte den britiske dronning en juletale til befolkningen den 25. december. Video: Maria Thuesen Bleeg

Mere afslappede traditioner i kongehuset

Skuespilleren, som er kendt fra tv-serien ’Suits’, deltog mandag også i den årlige julegudstjeneste ved godset, hvor borgere kunne hilse på de royale.

Ifølge flere britiske medier er det første gang, at en partner deltager i julegudstjenesten, før han eller hun officielt har giftet sig ind i den royale familie.

The Daily Telegraphs royale korrespondent, Hannah Furness, mener, at Meghan Markles inklusion i julefejringen på godset generelt bliver opfattet som, at der er kommet en mere afslappet holdning til de royale traditioner i kongehuset.

Ifølge avisen var det for eksempel først efter, at Kate Middleton blev gift med prins William i 2011, at monarken bød svigerdatteren velkommen til familien i sin juletale.

Historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen mener ikke, man skal overfortolke signalværdien af Meghan Markles møde med den britiske kongefamilies juletraditioner, men giver den britiske royale korrespondent ret i, at Dronningen er begyndt at optræde mere afslappet.

- Hun har tidligere været meget formel og kortfattet. Det er hun stadig, men hun er dog begyndt at give den (juletalen, red.) et lidt mere personligt præg. Der sker en gradvis udvikling, siger han til TV 2.