GO'

Kronprinsen inviterer alle på løbetur – nu begynder tilmeldingen

Kronprins Frederik håber, at hans 'fødselsdagsløb' vil inspirere flere til at løbe. Tilmeldingen starter nu.

Fysisk udfoldelse, løb og bevægelse er tre ting, der betyder rigtig meget for kronprins Frederik.

Derfor har han i samarbejde med en række idrætsforbund og foreninger arrangeret et nyt løb for at markere sin 50-årsfødselsdag, og onsdag er øjeblikket, hvor startskuddet lyder, rykket endnu tættere på.

Tilmeldingen til Royal Run, som løbet hedder, begynder nemlig i dag på www.royalrun.dk.

Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge og består af fem løb i fem forskellige byer.

Det første løb starter tidlig formiddag i Aalborg den 21. maj 2018. Dernæst kommer løb i Aarhus, Esbjerg, Odense og til sidst København - alle på den samme dag.

Kronprinsen: Jeg løber med i alle fem byer

Kronprinsen, der selv er en aktiv løber og motionist, har allerede afsløret, at man kan komme til at løbe med ham, uanset hvilken by man vælger at løbe i.

Her kan du tilmelde dig Royal Run

Løbet finder sted 2. pinsedag, mandag den 21. maj 2018, i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Man kan vælge at løbe to distancer: One mile, der er 1,609 kilometer lang, eller en distance på 10 kilometer.

Man kan tilmelde sig på www.royalrun.dk fra onsdag den 1. november 2017.

Det koster et deltagergebyr på 75 kroner at tilmelde sig distancen 'One mile' og 250 kroner at tilmelde sig distancen på 10 kilometer.

TrygFonden og Nordea-fonden støtter Royal Run

Kilde: Royalrun.dk

 - Min rolle bliver særdeles aktiv. Jeg har faktisk allerede planlagt, at jeg kan nå at løbe alle løbene, lød det fra kronprins Frederik i maj, hvor nyheden om løbet kom frem.

Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber distancen one mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, inden han slutter sin egen løbefest af i København med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Håbet er, at han med løbet kan inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe, lyder det.

Selv har Kronprinsen sagt, at han vil forsøge at lokke sine børn og kronprinsesse Mary til at deltage. For Royal Run er for alle danskere, uanset løbeerfaring.

Ifølge Morten Ankerdal og Natasja Crone fejrer kronprins Frederik sin 50-årsfødselsdag med et folkeløb, fordi folkesundheden ligger ham meget på sinde. Video: Thomas Jørgen Seerup

Arrangører: Der er et begrænset antal pladser

Man kan vælge at gå eller løbe med på en af de to distancer, der er på henholdsvis 1,609 kilometer og 10 kilometer.

Dog er der et begrænset antal pladser i hver by, og derfor opfordrer arrangørerne, Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund, alle interesserede til at tilmelde sig så tidligt som muligt.

De arrangerer Royal Run

I anledning af sin 50-års-fødselsdag inviterer kronprins Frederik alle danskere med til 'Royal Run' sammen med Dansk Atletik Forbund, DGI, DIF og 'Bevæg dig for livet'.

Løbet foregår i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, og der er lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:

- Aalborg Kommune, Aalborg Atletik og Motion og DGI Nordjylland

- Aarhus Kommune og Aarhus 1900

- Esbjerg Kommune og Esbjerg Atletik og Motion

- Odense Kommune og Odense Atletik/OGF

Kilde: Royal Run

De forventer stor tilslutning og glæder sig over, at Kronprinsen har valgt at fejre den folkelige del af sin fødselsdag i bevægelsens tegn:

- Jeg håber, at rigtig mange melder sig til Royal Run, så vi sammen kan fejre Kronprinsens runde fødselsdag og på denne måde også sætte fokus på, hvor vigtigt det er at dyrke motion, siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund, i en pressemeddelelse.

Kronprins Frederik inviterer alle danskere med på en løbetur i anledning af sin 50 års fødseldag 2018 Video: Simone Kirstine Hansen

TV 2 er mediepartner på Royal Run.