Royale

Kronprinsen løb på Den Kinesiske Mur: - Havde været sjovere med børnene

49-årige kronprins Frederik glæder sig til at fortælle sine fire børn om turen til Kina. De skal med en dag, lyder det fra ham.

Sammen med en gruppe unge danskere iklædt de røde og hvide farver løb en glad og forpustet kronprins mandag over målstregen på Den Kinesiske Mur.

Her blev der både piftet og klappet ad Kronprinsen og hans medløbere.

- Det var det hele værd. Det var dejligt at være på muren og ikke møde muren, som man jo snakker om, sagde kronprins Frederik til TV 2.

Løb for sundhed hos børn og unge

Kronprinsen er i disse dage i Kina, hvor hans tilstedeværelse blandt andet skal være med til at styrke forholdet mellem Danmark og Kina.

Turen har primært fokus på uddannelses-, forsknings- og innovationssamarbejdet mellem de to lande samt danske miljøløsninger, turisme og kultur.

Men der blev også tid til en løbetur på Den Kinesiske Mur, hvor Kronprinsen løb for at sætte fokus på sundhed for børn og unge i Kina.

Altid sjovere med dem

Selvom turen til Kina kun strækker sig over fire dage, savner Kronprinsen sin familie.

- Det er altid sjovere, hvis de var her, men vi ved jo alle sammen godt, at der ikke er meget tid til private sysler på de her ture, sagde han til de fremmødte journalister, da han kom i mål efter løbeturen.

Men de royale pligter er også blevet en del af børnenes dagligdag, og de ved godt, at deres mor og far i nogle perioder har travlt:

- Sådan er det, og det ved børnene også. At mor og far går lidt ud og ind ad skydedørene på Amalienborg det meste af efteråret, er normalt. Det er ikke så unormalt det her, forklarede Kronprinsen.

”Fantastisk oplevelse”

Men heldigvis har turen indtil videre været ”enormt spændende”.

- Jeg var her for tre eller fire år siden, og der er sket rigtig meget i Beijing på de fire år, jeg har været væk, og jeg kan også høre på andre bosiddende danskere her, at der især er sket meget de seneste to år, sagde kronprins Frederik.

Kronprinsen løb i spidsen på den to kilometer lange strækning af Den Kinesiske Mur. Og selvom det var hårdt, var der alligevel kondition til at få småsnakket lidt med de danskere, der gjorde Kronprinsen selskab.

Han fortalte, at han syntes, det var en fantastisk oplevelse at løbe på muren, for han har nemlig før kun gået på en kort strækning.

Med Christianiacykel, østers og vanlig afslappet facon tager Kronprinsen kinesiske tv-værter med storm. Video: Anders Lars Buch-Larsen

Overrasket

Selvom Kronprinsen er i god form, blev han alligevel overrasket over, hvor hård turen var.

- Der blev sagt to kilometer, og så tænkte man jo, at det ville blive en baglænstur, men det lever virkelig op til højde- og niveauforskellene, forklarede han.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han kan bruge turen som træning til næste års Royal Run i anledningen af sin 50-års fødselsdag, svarede han:

- Al træning, der er givet ud, er givet godt ud.

Når Kronprinsen lige om lidt vender tilbage til Danmark, vil han glæde sig til at fortælle sine børn om oplevelsen. Han fortalte, at han vil sige følgende til børnene:

- Jeg klarede muren, og det var sjovt.