Journalist skamroser prins Nikolai: - Han vil nok hade mig for det her

Prins Nikolai har ikke kun udseendet med sig, fortæller journalist Trine Larsen, der har fulgt Prinsen siden fødslen. Han er meget populær, lyder det.

"Begavet", "nysgerrig", "sød", "fornuftig" og "hjælpsom".

Sådan beskriver Trine Larsen, der er royal reporter ved Billed-Bladet, Dronningens første barnebarn, prins Nikolai, der fylder 18 år mandag.

Hun har fulgt Prinsens liv tæt, siden han blev født, og hun har kun rosende ord tilovers for fødselaren.

Selvom han må klare sig uden apanage, og han får en tilværelse, der er mere almindelig, end den hans far og onkel har, er han en god repræsentant for hele kongefamilien, lyder det fra Trine Larsen i ’Go’ morgen Danmark’.

- Han ser ikke alene godt ud. Han er også en god fyr. Han er begavet og meget nysgerrig. Han er rigtig, rigtig sød overfor sine kammerater, og så er han enormt sød overfor sine søskende.

- Han vil nok hade mig for det her, men han er altså lidt af et wonderkid. Han har hele pakken, siger hun.

Kronprinsen roste sin nevø

På trods af den meget offentlige skilsmisse mellem sin far og mor, prins Joachim og grevinde Alexandra, har prins Nikolai tilsyneladende klaret det rigtig flot.

Om prins Nikolai

Prins Nikolai (Nikolai William Alexander Frederik, prins til Danmark, greve af Monpezat) (født 28. august 1999) er ældste søn af Prins Joachim og Grevinde Alexandra. Han er nummer syv i arvefølgen til den danske trone og nummer 326 i arvefølgen til den britiske trone.

Han har siden 2014 boet på kostskolen Herlufsholm ved Næstved, hvor han startede i 10. klasse og efter sommerferien skal begynde i 3.G.

- Han virker meget harmonisk. Det er selvfølgelig også forældrenes fortjeneste, for deres skilsmisse har været forbilledlig, men han har taget det fantastisk og har været en stor støtte for både sine søskende og sine forældre. For han er så fornuftig, siger Trine Larsen.

Hun fortæller, at det er den opfattelse, de fleste har af Prinsen.

Ifølge Billed-Bladet reporter har prins Nikolais onkel, kronprins Frederik, udtalt meget rosende ord om sin ældste nevø.

- Jeg interviewede engang Kronprinsen, og så kom vi til at snakke om Nikolai, og så siger han så: ”Jamen, han har en fuldstændig unik harddisk”, husker Trine Larsen.

Derudover fortalte kronprins Frederik, at han havde et håb om, at han selv fik børn, som var ligesom prins Nikolai, tilføjer hun.

I forbindelse med prins Nikolais 18 års-fødselsdag, gav tilfældige folk ham hilsner og gode råd i 'Go' morgen Danmark'. Video: Thomas Jørgen Seerup

Der bliver ikke taget særlige hensyn

Hvad fremtiden bringer for den unge Prins, er der ikke nogen, der ved.

Lige nu lever han et forholdvist almindeligt liv, fortæller Trine Larsen.

Som barn gik prins Nikolai på Krebs' Skole i København, og siden 2014 har han gået på Herlufsholm Kostskole, hvor han er i gang med gymnasiet.

- Han går på kostskole og fester med vennerne. Han er en ung mand, ligesom alle andre, og der bliver ikke taget særlige hensyn til ham dernede. Han bor på sovesal, ligesom alle andre gør, og han er en del af kliken, fortæller Trine Larsen.

Reporter: Far håber på, at det bliver militæret

Næste sommer bliver prins Nikolai student, og han har endnu ikke afsløret, hvad han vil derefter.

Trine Larsen forventer dog, at Prinsen skal ind til militæret. Det ved hun, at hans far, prins Joachim, håber på.

- Og så skal han nok til udlandet for at studere. Det ligger jo lige for, når man taler flere sprog, som han gør, og man har den baggrund, som han har. Hans mor, grevinde Alexandra, er jo fra Hongkong, siger hun.

Én ting er dog sikkert. Prins Nikolai skal tjene sine egne penge.

Kan han blive rigsforstander?

For selvom hans forældre har modtaget penge hele hans opvækst, kommer prins Nikolai ikke til at modtage apanage, som tingene ser ud lige nu.

Dog kan han godt få en plads som afløser for Danmarks overhoved.

- Han er nummer syv i den danske arverækkefølge, så han kan godt på et tidspunkt blive indskrevet som rigsforstander, når vi for eksempel ikke længere har prinsesse Benedikte længere.

- Så får han dækket sine udgifter, men ellers skal han tjene sine egne penge, slutter Trine Larsen.

Prins Nikolais liv i billeder

 1. 1999

  1. Prins Nikolai kommer til verden på Rigshopitalet i København som første søn af prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra. Han er samtidig første barnebarn af dronning Margrethe og prins Henrik. Den stolte far viser pressen, hvor lang den lille ny er.

  2. Danmarks lille ny prins vises frem for offentligheden for første gang, da hans mor og far forlader Rigshospitalet efter fødslen. Turen går i første omgang til Amalienborg, inden den lille familie tager hjem til Schackenborg. 

  3. Den lille ny prins døbes Nikolai William Alexander Frederik i Fredensborg Slotskirke lørdag den 6. november 1999.

 2. 2000

  1. På årsdagen for sin dåb er prins Nikolai og familien tilbage på Fredensborg Slot. Her besøger de prins Nikolais oldemor dronning Ingrid, der er stærkt svækket. Hun dør dagen efter. 

 3. 2001

  1. Dagen, hvor prins Nikolai fylder to år, fejres med en tur i Tivoli. 

 4. 2002

  1. Prins Nikolai bliver storebror, da prinsesse Alexandra og prins Joachim bliver forældre til endnu en søn ved en fødsel på Rigshospitalet i København den 22. juli 2002. Lillebror kommer til at hedde prins Felix Henrik Valdemar Christian.

 5. 2003

  1. Prins Nikolai nyder sommeren med sin familie på bedsteforældrenes slot Châteu de Cayx i Sydfrankrig. 

 6. 2004

  1. Prins Nikolai starter i børnehaveklasse på Krebs' Skole i København. Hans forældre var netop forinden blevet separeret, men de fulgte begge deres søn på hans første skoledag.

 7. 2007

  1. Prins Nikolai ved sin mors bryllup i Øster Egede Kirke. Prinsesse Alexandra gifter sig med fotograf Martin Jørgensen, der i en årrække fungerer som prins Nikolais papfar. 

 8. 2008

  1. Prins Nikolais far, prins Joachim, gifter sig med prinsesse Marie.

 9. 2009

  1. Prins Nikolai får endnu engang en lillebror. Den lille ny får navnet Henrik Carl Joachim Alain ved dåb i Møgeltønder.  

 10. 2010

  1. Prins Nikolai nyder en skiferie med sin far, sine to brødre og prinsesse Marie ved schweiziske Col de Bretaye. 

 11. 2012

  1. Prins Nikolai ankommer til Rigshospitalet sammen med sin far og to brødre. Han skal hilse på familiens nyeste medlem. Prinsesse Marie har født en lille prinsesse, og prins Nikolai er blevet storebror for trejde gang. Lillesøster får senere navnet Athena Marguerite Françoise Marie.

 12. 2013

  1. 13-årige Prins Nikolai bliver konfirmeret i Fredensborg Slotskirke med sin familie omkring sig. Det bliver efterfølgende fejret med frokost på Fredensborg Slot.

 13. 2014

  1. Prins Nikolai flytter hjemmefra. Han starter i tiende klasse på kostskolen Herlufsholm. Han er ifølge politiken.dk det første af de kongelige børn til at gå på en dansk kostskole i 10. klasse. Hans far, prins Joachim, og farbror, kronprins Frederik, har også gået på kostskole, men det var i Frankrig. 

 14. 2015

  1. Prins Nikolai deltager i Ecco Walkathon i København sammen med sin mor, grevinde Alexandra, og lillebror prins Felix. Familien har deltaget i velgørenhedsarrangementet mange år i træk.

 15. 2016

  1. Prins Nikolai bliver fotograferet forud for sin 17-års fødselsdag den 28. august 2016.

 16. 2017

  1. Dronning Margrethe inviterede i anledning af prins Nikolais 18-års fødselsdag til middag på Kongeskibet Dannebrog, der lå til kaj ved Amaliehaven. 

 17. 2018

  1. Prins Nikolai kan udover elev på Herlufsholm Kostskole nu også skrive model på visitkortet.

   For modemærket Burberry var han model under modeugen i London. Hans meget omtalte catwalk var ikke en engangsforestilling, da han både blev tilknyttet modelbureauet Scoop Models og fik endnu et stort modeljob som kampagnemodel for det danske tøjmærke Won Hundred.