Royale

Josephine og Vincent begynder i skole: Derfor skal de gå i hver sin klasse

Det var ikke helt uden vemod, at kronprinsesse Mary sendte sine børn afsted på første skoledag, fortalte hun den fremmødte presse.

Tirsdag begyndte kronprinsparrets yngste børn, prins Vincent og prinsesse Josephine, i skole, og tvillingerne skal gå i hver deres klasse, afslørede forældrene for den inviterede presse.

- Det er vores egen vurdering. De ser hinanden i frikvartererne og derhjemme og er hinandens bedste kammerater, så vi tror ikke, det usundt for dem at få nogle nye kammerater, forklarede kronprins Frederik. 

De to børn på seks et halvt år havde skoletaskerne parat og ville gerne fortælle den fremmødte presse, hvad de havde i dem. 

- Der er skolebøger, lød det fra prins Vincent, der dog var lidt beklemt ved hele situationen. 

- Og blyanter og penalhus, tilføjede prinsesse Josephine, der var i så meget hopla, at hun lavede en lille pirouette undervejs. 

Går i folkeskole som deres søskende

Prinsesse Josephine og prins Vincent skal ligesom deres to storesøskende, prins Christian og prinsesse Isabella, gå på Tranegårdsskolen i Hellerup. Og de to ældste søskende har forberedt de yngre på skolestart. 

- Og de glæder sig til at tage imod deres mindste søskende, sagde kronprins Frederik. 

Kronprinsparret brød med den royale tradition, da de i 2011 valgte at lade prins Christian og senere de resterende tre børn gå på en folkeskole.

Kronprins Frederik og prins Joachim gik selv på privatskolen Krebs' Skole. De begyndte i samme klasse, selvom prins Joachim er et år yngre end storebroren, de kom dog i hver deres klasse, da de begyndte i 3. klasse. Dronning Margrethe og hendes tre søstre gik også på privatskole, nemlig N. Zahles Skole.

"Moren har det svært"

Det er sidste kuld børn, kronprinsparret skal sende i skole, og det er ikke helt uden vemod, især ikke for kronprinsesse Mary.

- Det er både en glad og lidt sørgelig dag. Moren har det lidt svært. Jeg synes, det er svært at se de sidste komme i skole, de vokser og udvikler sig, sagde hun og grinede lidt.

Der kommer efter alt at dømme til at gå lang tid, før danskerne igen bliver inviteret med til en royal første skoledag.

Kongefamilien har nemlig sendt deres sidste 'hold' af børn afsted på første skoledag i år.

Foruden prins Vincent og prinsesse Josephine, begyndte deres kusine prinsesse Athena i skole sidste uge. Dermed går alle dronning Margrethes børnebørn nu i skole og på gymnasium.