Kronprinsessen overrasker i tale: Ny beboer på Amalienborg

Besøg af udvekslingsstudenter er ikke længere forbeholdt det borgerlige Danmark. Kronprinsesse Mary fortalte i går, at de netop nu har besøg af en.

H.K.H. Kronprinsesse Mary var onsdag på Københavns Universitet til den årlige uddeling af The Crown Princess Mary Scholarship til de to australske legatmodtagere, Avril Jane Francis og Thomas Patrick Lynch.

Ganske overraskende fortalte kronprinsessen, at de netop nu har en udvekslingsstudent boede på Amalienborg. En kvinde, som læser økonomi på Københavns Universitet, skriver Billed-Bladet.

- Det er en stor fornøjelse at have en udvekslingsstuderende boende, sagde H.K.H. Kronprinsesse Mary efterfølgende. 

Hun fortalte også, at hun har givet Amalienborgs nye beboer gode tips til det danske sprog samt spurgt ind til opholdet i Danmark. 

Kommunikationsmedarbejder for Kongehuset, Frederik Nellemann Linde, siger til TV 2, at de kan bekræfte, at kronprinsparret har en udvekslingsstuderende boende, men at det ellers er et privat anliggende. 

Højst usædvanligt

To eksperter i Kongehusets historie er enige om, at det er helt usædvanligt, at en udvekslingsstuderende flytter ind på Amalienborg. 

- Ja, det er meget usædvanligt. Det er et forsøg på at praktisere et normalt familieliv. Ligesom kronprinsparret har sat deres barn i en kommuneskole, så har de på flere områder en livsstil, som bringer dem tættere på befolkningen, siger Sebastian Olden-Jørgensen, lektor i historie ved Københavns Universitet. 

Han bakkes op af Jes Fabricius Møller, ligeledes lektor i historie ved Københavns Universitet. 

- Jeg mindes ikke, at Kongefamilien har haft en før, siger han.

Udveksling mellem universiteter

Studerende på hovedparten af de danske universiteter kan ofte tage på udveksling i udlandet, hvor universiteterne dermed udveksler studerende. Dette sker gennem et globalt samarbejde mellem universiteter i hele verden.

Københavns Universitet modtager cirka 1.200 udenlandske studerende og sender selv cirka 900 danske studerende ud i verden hvert år.

På den måde kan de studerende give deres uddannelse et mere internationalt præg og blive en oplevelse rigere.