Royale

Dansk Hollywood-stjerne stjal billedet: Derfor var hun inviteret til royalt taffel

Eksperterne og fotograferne var ikke i tvivl. Birgitte Hjort Sørensen stjal opmærksomheden ved det royale gallataffel. Men hvorfor var hun med?

Fotograferne knipsede løs, da gæsterne ankom til royalt gallataffel onsdag aften i anledning af det belgiske kongepars besøg. Men de fik ekstra travlt ved kameraerne, da skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen trådte ind i Drabantsalen, hvor en sand blitzstorm begyndte.

Den 35-årige skuespillerinde var iført en marineblå kjole med et langt slæb og en hårbøjle pyntet med blomster af bladguld. 

- Hun kommer i ren divastil, det er nærmest som til Oscar, udbrød designer Jesper Høvring, der sad med i studiet på TV 2 og kommenterede festlighederne.

Hun stjal aftenen

Og selvom der kom mange gæster i festligt tøj den aften, var det Birgitte Hjort Sørensen, der ifølge kongelig kommentator Anna von Lowzow stjal showet.

Det belgiske regentpar besøger i Danmark

  • Kong Philippe og Dronning Mathilde ankommer til Danmark tirsdag formiddag.
  • Det belgiske regentpar er inviteret til gallataffel på Christiansborgs Slot tirsdag aften, hvor blandt andet dronning Margrethe, kronprinsparret og en række indbudte gæster deltager. Du kan følge gallataflet på TV 2 klokken 20.50.
  • Onsdag formiddag tager kronprinsesse Mary og dronning Mathilde på en række officielle besøg, mens kronprins Frederik og kong Philippe besøger en række andre institutioner sammen. 
  • Kong Philippe og dronning Mathilde afslutter deres besøg i Danmark med en returmiddag på Den Sorte Diamant

- Jeg synes, hun var fantastisk flot. Gudesmuk med både kjole og hårbøjle. Her kom der altså en, der virkelig havde gjort noget ud af det og gjort sig ekstra umage. Hun stjal aftenen fra alle de andre gæster, på nær de kongelige, men det er også umuligt, sagde hun.

Det var anden gang, Birgitte Hjort Sørensen var inviteret med til gallataffel. Da det hollandske regentpar besøgte Danmark havde de nemlig også kastet deres kærlighed på skuespillerinden og inviteret hende med til fest på Christiansborg Slot

Det belgiske regentpar har inviteret

Birgitte Hjort Sørensen var den eneste fra dansk kulturliv, der var inviteret med til taffel, hvor mere end 100 gæster var med.

Og det er ifølge Anna von Lowzow belgiske kong Philippe og dronning Mathilde, der havde bestemt, at hun skulle med.

- Når man skal have et statsbesøg, spørger man det belgiske regentpar, hvem de kunne tænke sig at møde. Det kan for eksempel være fodboldspillere, der har boet i Belgien eller personer fra det danske kulturliv, forklarer hun og tilføjer:

- Enten har det danske kongehus foreslået dem nogle skuespillere fra tv-serien 'Borgen', fordi de ved, den er populær i Belgien, og så har det belgiske regentpar efterspurgt Birgitte Hjort Sørensen, eller også har regentparret selv foreslået hende.

Klar til at tale om 'Borgen' og pomfritter

Birgitte Hjort Sørensen selv havde netop også forberedt sig på at tale om 'Borgen', hvis hun skulle være så heldig at komme til at tale med det belgiske kongepar. Hun havde dog også et alternativt samtaleemnet i ærmet. Hør om det i klippet nedenfor: 

Birgitte Hjort Sørensen havde forberedt et noget anderledes samtaleemne til det belgiske statsbesøg.

Flere kvinder lavede kjolekiks

Der var også nogle af gæsterne, der stjal eksperternes opmærksomhed på mere uheldig vis. En række af de kvindelige gæster hev op i deres kjoler, når de kom gående, og det er ikke meningen, fastslog Jesper Høvring.

Administrerende direktør for Landbrug og Fødevarer Karen Hækkerup var en af de kvinder, der hev op i kjolen undervejs.

- Jeg er lidt ked af, at jeg har set flere i aften, som går og løfter deres kjole. Hvis man har en kjole på, som man skal gå og løfte på, så er det, fordi den er for lang, og faktisk ser den ikke ud til at være for lang. Så det er noget med at vænne sig til at gå i den.

Karen Hækkerup varen af den gæster som fejlagtigt måtte hive op i kjolen ved det belgiske statsbesøg.

Du kan se nogle af de kjoler, der blev båret til det royale gallataffel her, og stemme på din favorit.

Fra venstre; Dronning Margrethe, kronprinsesse Mary, dronning Mathilde og prinsesse Marie
Fra venstre; Mai Mercado (KF) , Birgitte Hjort Sørensen, Karen Ellemann (V) og Sophie Løhde (V) .

Afstemning

Hvem, synes du, bar den flotteste kjole til gallataffel?