Royale

Fornemt royalt besøg: Derfor flager busserne i dag

Dronning Mathilde og kong Philippe besøger Danmark tirsdag og onsdag, hvor især kronprinsparret vil følge med dem rundt på officielle besøg. Scanpix

Har du også undret dig over, hvorfor der er flag på store dele af landets busser i dag? Så kan du få svaret her.

Han er 56 år, har læst statskundskab og er uddannet løjtnant. Hun er 44 år, talepædagog og har samtidig en uddannelse inden for psykologi. Sammen har de fire børn, og i dag får de en stor del af Danmarks busser til at flage. 

De er nemlig først og fremmest konge og dronning af Belgien - noget, de har været siden 2013, hvor den tidligere kong Albert valgte at abdicere - og i disse dage er de på statsbesøg i Danmark. 

Stort gallataffel

Kong Philippe og dronning Mathilde ankommer i Københavns Lufthavn kl. 10, hvorefter de køres til Amalienborg og mødes med dronning Margrethe og kronprinsparret, der vil følge det belgiske regentpar på en række officielle besøg rundt omkring i landet tirsdag og onsdag. Den store kulmination ligger allerede tirsdag aften, hvor Dronningen og resten af den danske kongefamilie afholder gallataffel for kong Philippe og dronning Mathilde, hvor ministre og en række særligt indbudte gæster vil komme. 

Kunne du tænke dig at blive lidt klogere på, hvem kong Philippe og dronning Mathilde er, så kan du blive klædt på med nogle af de vigtigste oplysninger om parret og det belgiske kongehus her.