Prins Henrik i dyst med Gus Hansen: - Der var krig på kniven

16x9
Prins Henrik i bridgedyst mod Gus Hansen. Foto: Uffe Weng

Prinsen havde fundet kortene frem i en omgang bridge mod den internationale pokerstjerne, Gus Hansen.

Der udspillede sig søndag en duel, da den kendte pokerspiller Gustav 'Gus' Hansen og prins Henrik stod over for hinanden i et spil bridge.

- Det var meget meget hyggeligt at spille mod prins Henrik, men der var krig på kniven. For prinsen doblede mig et par gange og jeg doblede ham, jokede Gus Hansen efterfølgende til Billed-Bladet

Prins Henrik er protektor for Danmarks Bridgeforbund, og søndag deltog han i afslutningen af Copenhagen Bridge Invitational 2017, hvor han også sad med ved flere borde. 

Prins Henrik og Gus Hansen spillede søndag bridge mod hinanden.
Prins Henrik og Gus Hansen spillede søndag bridge mod hinanden. Foto: Uffe Weng

- Spiller rigtig godt bridge

Selv om Gus Hansen er mest kendt for sin poker- og backgammonkarriere, spiller han også bridge, og han har tidligere truffet prins Henrik ved bridgeturneringer.

Om torsdagen fik Gus Hansen da også en tredjeplads til en særlig turnering, hvor amatører og professionelle spiller sammen - Gus Hansen er amatøren. Den samme turnering vandt han i 2010.

Også prinsen havde et par ord om sin modspiller. 

- Gustav Hansen er meget tiltalende og hyggelig. Og så spiller han rigtig godt bridge, lød det fra prins Henrik til Billed-Bladet.

Prins Henrik overrakte priser til vinderne af turneringen, hvilket blev Vincent Demuy fra USA og Tom Hanlon fra irland. 

Bridge

Bridge spilles af 4 spillere fordelt på 2 samarbejdende makkerpar. Hver spiller råder over 13 standardkort. Det handler om at få flest mulige point. 

I Danmark er der over 26.000 medlemmer af Danmarks Bridgeforbund. Det er det femte største blandt 47 europæiske forbund. 

Den blot 13-årige Christian Lahrmann vandt turneringen for profesionelle og amatører, hvor han spillede sammen med den svenske verdensmester Per-Ola Cullin. Her viser han sine kort til prins Henrik.
Den blot 13-årige Christian Lahrmann vandt turneringen for profesionelle og amatører, hvor han spillede sammen med den svenske verdensmester Per-Ola Cullin. Her viser han sine kort til prins Henrik. Foto: Uffe Weng
Bridgeturneringen fandt sted fra torsdag til søndag på Radisson Blu i København.
Bridgeturneringen fandt sted fra torsdag til søndag på Radisson Blu i København. Foto: © Uffe Weng / Scanpix Denmark

Åbnede jadeudstilling

Det har været en travl weekend for prins Henrik, der lørdag åbnede en personlig udstilling på Koldinghus.

De næste seks måneder har besøgende nemlig mulighed for at få et indblik i prinsens private samling af den meget særlige kunstart. 

Prinsen har samlet på jadefigurer i 78 år, og samlingen består af flere tusinde genstande. Til daglig står den massive jadesamling på Amalienborg, Fredensborg Slot og på Château de Cayx.

Prins Henrik viser sin vilde jade-samling frem