Royale

Se billederne: Legesyge prins Alexander er blevet døbt

Fredag blev prins Carl Philip og prinsesse Sofias første barn, prins Alexander, døbt i Drottningsholms Slotskirke i Stockholm.

Svenske prins Alexanders barnedåb udviklede sig fredag til lidt af en børnehave - i helt bogstavelig forstand.

Blandt de lidt mere end 100 gæster var nemlig prinsens små fætre og kusiner, der var ganske livlige under det meste af ceremonien.

Svært ved at sidde stille

Prinsesse Leonore tog for eksempel en pludselig løbetur ned til en af de andre gæster, mens hendes forældre prinsesse Madeleine og Christopher O’Neill blev siddende oppe foran med deres søn prins Nicolas.

Fire-årige prinsesse Estelle havde også lidt svært ved at sidde stille på sin stol og tog sig en lille snak med farmand, prins Daniel, undervejs. 

Dagens hovedperson, prins Alexander, virkede en smule træt i begyndelse, i hvert fald begyndte han at gnide sig heftigt i øjnene. Men senere blev han ganske livlig og begyndte at lege med "sin sidekammerat" prins Oscar, der sad på skødet af sin mor kronprinsesse Victoria. 

Med til dåben er hele den svenske kongefamilie, men eftersom prins Alexander kun er nummer fem i arverækkefølgen, kommer der ikke mange udenlandske royale gæster, ligesom dåben er en mindre begivenhed med "kun" 112 gæster. (Du kan se hele gæstelisten her)

Prins Alexander

Født d. 19. april 2016 og er nummer fem i den svenske tronfølge. 

Bærer det fulde navn Alexander Erik Hubertus Bertil. Alexander er et traditionelt royalt navn, mens Erik kommer fra Sofias far (Erik Hellqvist), Hubertus fra Carl Philips far (Carl Gustaf Folke Hubertus) og Bertil fra Carl Philips gudfar, prins Bertil. 

Prins Alexander kunne have været den kommende konge, hans far, prins Carl Philip, var kronprins af Sverige i syv måneder, indtil tronfølgeloven blev ændret, så der kom ligestilling i kongehuset, og Carl Philips storesøster prinsesse Victoria blev kronprinsesse. 

Gæster og faddere

Blandt de vigtigste gæster er hele den svenske kongefamilie, som blandt andet tæller prinsens fire fætre og kusiner: Prinsesse Estelle, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prins Oscar. 

Af andre vigtige gæster er naturligvis de fem faddere. Her har prins Carl Philip valgt sin søster, kronprinsesse Victoria, fætteren Victor Magnuson og sin ven og forlover til sit bryllup Jan-Åke Hansson. Imens har prinsesse Sofia valgt sin søster Lina Frejd og veninde Cajsa Larsson.