Royale

Prins Harry sendte live, mens han fik svar på HIV-test

Prins Harry fik torsdag foretaget en HIV-test, mens hele verden kunne følge med og se resultatet.

Siden Facebook kort før jul gjorde det muligt for alle brugere at sende 'live' fra deres profil, er det efterhånden blevet populært at lade vennerne følge med direkte. Og nu er den britiske kongefamilie også hoppet med på bølgen. 

Torsdag sendte den royale familie nemlig 'live' fra deres officielle Facebookside, da prins Harry fik taget en HIV-test på Guys and St. Thomas' Hospital.

Formålet var at sætte fokus på tabuet omkring HIV og samtidig vise, hvor hurtigt og nemt en test kunne foretages. 

Lod verden høre resultatet

Harry trådte derfor glad op på hospitalet og lod tusindvis af følgere se med, mens den 31-årige prins fik prikket et lille hul i fingeren og ganske få minutter efter fik resultatet af testen at vide.

- Er du okay? spurgte sundhedsrådgiver Robert Palmer med et smil, mens han blandede prinsens blod med en kemikalieholdig opløsning.

- Jeg har det fint, svarede prins Harry grinende. 

En enkel blå prik i testen gjorde det dog også klart, at resultatet var negativt, og prins Harry derfor ikke havde HIV. Havde der derimod været to blå prikker, skulle han have foretaget yderligere tests for at få bekræftet, om han var HIV-positiv.

Robert Palmer blander prins Harrys blod med en kemikalieholdig opløsning, inden svaret på HIV-testen få minutter efter er klar.

- Det er banebrydende

Den britiske fond 'Terrence Higgins Trust', der blandt andet arbejder for at bekæmpe HIV og AIDS, kaldte 'live'-streamingen af prins Harrys HIV-test for banebrydende.

- Prins Harrys beslutning om at tage en HIV-test, 'live' på de sociale medier, er et banebrydende øjeblik i kampen mod HIV, sagde fondens administrerende direktør, Ian Green ifølge The Mirror fortsætter:

- Det viser ikke blot hans oprigtige og personlige engagement i forhold til at tackle HIV-epidemien, det understreger også budskabet til millioner over hele verden: Testning for HIV er nemt, hurtigt og ikke noget at være bange for, sagde han. 

Følger i sin mors fodspor

Prins Harrys afdøde mor, Diana, arbejdede selv for at nedbryde stigmatiseringen af HIV-smittede, og den 31-årige prins har siden svoret at fortsætte, hvor hun slap, skriver The Mirror. 

Diana kigger i et mikroskop i 1994 i forbindelse med åbningen af Europas største behandlingscenter for HIV og AIDS i London.

Senere i denne måned rejser han blandt andet til Sydafrika for at tale ved dette års internationale AIDS-konference. 

Du kan se hele videoen med prins Harry her