Se en smagsprøve: Her er Oh Land og dronning Margrethes udgave af 'Askepot'

Tirsdag viste dronning Margrethe og sangerinden Oh Land en smagsprøve på Tivolis eventyrballet 'Askepot', som de har arbejdet sammen om.

Den ene har en af de mest krøllede hjerner i popmusikken herhjemme. Den anden er dronning af Danmark.

Sammen har sangerinden Oh Land og dronning Margrethe den seneste tid arbejdet på Tivolis opsætning af eventyrballetten 'Askepot'. Her har Oh Land stået for musikken og Dronningen for scenografien og kostumerne, mens russeren Yuri Possokhov har lavet koreografien.

Forestillingen har premiere på Pantomimeteatret i Tivoli nu på lørdag, den 25. juni, men allerede i dag, tirsdag, kunne havens gæster få en smagsprøve på Oh Land og dronning Margrethes arbejde.

Se en bid af forestillingen i videoen øverst.

Farverigt og festligt

Mens det er første gang, Oh Land, der bærer det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, samarbejder med Tivoli, er det syvende gang, at dronning Margrethe laver scenografi til en af Tivolis opsætninger.

Jeg har hørt lidt af det, men ikke så meget. Jeg synes, det er meget charmerende.

Dronning Margrethe om Oh Lands musik

Om sit arbejde på eventyret om 'Askepot' siger dronning Margrethe:

- Jeg vil gerne have, det er farverigt og festligt, og at det understreger både det lidt groteske og det sjove, men også at vi virkelig får sympati for lille Askepot, som jo skulle være datter i huset, men som bliver smidt ud i køkkenet. Hun bliver dog reddet og kommer med til ballet hos prinsen, siger dronning Margrethe til TV 2.

Dronning Margrethes forestillinger i Tivoli

Dronning Margrethe har været med til at lave følgende forestillinger i Tivoli.

  • 'Kærlighed i Skarnkassen' (Pantomimeteatret, 2001)
  • 'Tommelise' (Pantomimeteatret, 2005)
  • 'Fyrtøjet' (Pantomimeteatret, 2007)
  • 'Svinedrengen' (Pantomimeteatret, 2009)
  • 'Nøddeknækkeren' (Tivolis Koncertsal, 2012)
  • 'Den standhaftige Tinsoldat (Pantomimeteatret, 2013)
  • 'Askepot' (Pantomimeteatret, 2016)

Kilde: Tivoli

En del af koordineringen mellem Dronningen og Oh Land er foregået via Skype, da Oh Land indtil for nylig var bosat i New York. En ny oplevelse for dronning Margrethe, indrømmer hun. Samarbejdet mellem de to er forløbet fremragende, er både Dronningen og Oh Land helt enige om.

- Vi har først og fremmest skullet være enige om handlingen, fordi der er så mange forskellige udgaver af 'Askepot'. Vi har skullet tune os ind på den samme historie, og der synes jeg, vi er landet et rigtigt godt sted, siger Oh Land til TV 2.

Håber på en helstøbt forestilling

Selvom dronning Margrethe med egne ord "overhovedet ikke har skullet blande sig" i musikken til forestillingen, så synes hun, at det er lykkedes at få alle dele af balletten til at gå op i en højere enhed.

- Jeg har set den danset igennem en gang og kan se, at det er den samme måde, at Yuri Possokhov har tænkt koreografien på, og også musikken passer fint til både det lidt sjove og det romantiske. Så jeg håber, det bliver en helstøbt forestilling, siger Dronningen.

Det er første gang, at dronning Margrethe har haft et samarbejde af denne slags, og efter hun har lært Oh Land at kende, har hun da også givet den 31-årige sangerindes musik en chance.

- Jeg har hørt lidt af det, men ikke så meget. Jeg synes, det er meget charmerende, siger dronning Margrethe.

'Askepot' har premiere lørdag den 25. juni klokken 20.30 på Pantomimeteatret og spiller frem til den 8. september.