Royale

Prins William bliver sat på plads af den britiske dronning

Selvom man snart er 34 år gammel og barnebarn til den britiske monark, skal man ikke tro, at man kan undslippe en reprimande fra dronningen.

Vi har nok alle sammen prøvet at blive sat på plads af den ældre generation. Særligt som barn hvor kutymer og etikette bestemt ikke altid sidder lige fast på rygraden. Men som kongelig må kutyme og etikette om noget være endnu vanskeligere at holde styr på - også som voksen.    

Selvom man er dronningens barnebarn, snart 34 år gammel og arving til den britiske trone, er det bestemt ikke ensbetydende med, at man slipper for at blive sat på plads af sin 90 år gamle bedstemor.

Elizabeth sætter ind

Da den britiske kongefamilie står på balkon i Buckingham Palace den 11. juni for at se det store flyshow, der afholdes til ære for dronningens fødselsdag, sætter prins William sig på hug et par gange for at tale med sin 2-årige søn, prins George, og for at vise ham hvor flyene befinder sig i luften.

I begyndelsen prøver dronningen også at vise den lille prins George, at han skal kigge op på himmelen. Men efter noget tid, hvor prins William forsat sidder på hug, bliver dronning Elizabeth nødt til at sætte ind.

Rejs dig op

Hun vender sig om mod William og siger, hvad der kunne se ud som:

- William, please get up (William, vær sød at rejse dig op).

Og signalerer det samtidig med sin højre hånd, hvorefter den snart 34-årige prins ser ud til at undskylde og efterfølgende skynder sig at rejse sig op.

Men man er vel heller ikke dronning af Storbritannien for ingenting, og Elizabeth må siges at være en erfaren kvinde, hvad det angår. Og når står foran tusindvis af britere, der er kommet for netop at se den kongelige familie, må man naturligvis også stå op for folket. 

Se episoden i videoen øverst i artiklen. Du kan også se meget mere til den britiske kongefamilie på TV2 PLAY.