Royale

Færinger savner danske prinser: - Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set Joachim

Det ærgrer flere færinger, at Dronning Margrethe i år må gå alene i land på det traditionsrige sommertogt.

Dronning Margrethe er i disse dage på officielt besøg på Færøerne, hvor hun bliver modtaget med flag og hurraråb, når det gamle kongeskib Dannebrog lægger til kaj. 

Men selvom Dronningen er en populær gæst i det høje nord, så havde mange også gerne set en anden del af den kongelige familie. Det fortæller flere af de færinger, som TV 2 har talt med.

- Det er lang tid siden, at både kronprins Frederik og prins Joachim har været her. Rigtig lang tid siden, siger Mainbritt Jakobsen, der under Dronningens besøg fik mulighed for at fortælle majestæten nærmere om en ny måde at sy den færøske dragt på.

Har også krav på opmærksomhed

Hun er dog langt fra den eneste, der har bidt mærke i kongefamiliens fravær i det grønne ørige. Her har kronprinsparret nemlig ikke vist sig siden 2005, og prins Joachim har færingerne ikke set siden 1978, da han var her med sine forældre.

- Som en del af det danske rige, i hvert fald lidt endnu, så synes jeg også, at vi kan gøre krav på deres opmærksomhed, lyder det fra Eiler Johannesen, der sammen med flere andre færinge var mødt op tirsdag for at møde Dronningen.

- Jeg er 31 år, og jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set ham (red. prins Joachim). Så han er hjertelig velkommen, siger Kristine Cole.

Dronningen giver invitationen videre

TV 2s udsendte reporter på Færøerne viderebragte folkets efterspørgsel, da Dronningen undervejs på turen sad klar til at besvare journalisternes spørgsmål.

Folk her efterspørger jo i ekstrem grad deres børn og børnebørn. Vil de sende den invitation videre til Danmark?

- Det skal jeg gøre, lød det fra en smilende dronning Margrethe.

Det er dronning Margrethes 14. officielle besøg på Færøerne - dog første gang uden andre medlemmer fra kongefamilien.