Dronning Elizabeth joker med sine mange fødselsdagsfejringer

Den 90-årige britiske monark har igen vist sin humoristiske sans.

Dronning Elizabeth takker søndag den britiske befolkning for deres mange lykønskninger i forbindelse med sin 90 års fødselsdag - og samtidig kommer hun med en kæk kommentar om, at hun vist snart er blevet fejret rigeligt. 

Dronningen, der ved andre lejligheder er kommet med sjove bemærkninger, holdte en tale i forbindelse med et frokostarrangement.

Her fik hun latteren frem hos de fremmødte med sin afslutning: 

- Jeg værdsætter venligheden i alle jeres fødselsdagslykønskninger og er glad for og rørt af de mange breve og beskeder, jeg har modtaget. 

- Hvordan jeg har det, hvis folk stadig synger fødselsdagssange i december, må vi se til den tid. 

Det er nemlig ikke første gang, at dronningen bliver hyldet for at have rundet 90 år.

Hendes rigtige fødselsdag er 21. april, hvor hun blev fejret under mere private forhold ved slottet i Windsor.

I maj var der blandt andet et stort anlagt gallashow med 900 heste - og denne fredag, lørdag og søndag bød på festgudstjeneste, militærparade, balkonseance og en stor frokost og hyldest af de mange organisationer, som dronningen støtter. 

William takker sin bedste

Prins William holdte også en tale for sin farmor, hvor han beskrev alt det, familien sætter pris på ved Storbritanniens længst siddende monark: 

- Dronningens gode helbred og utrættelige energi. Hendes skarpe vid og berømte humoristiske sans. Og det faktum, at dronningen fortsat står ved roret i familien, i nationen og i Commonwealth.  

Han rettede også en personlig tak til sin farmor fra børnebørn og oldebørn.

- Bedste, tak for alt, hvad du har gjort for din familie. Vi ønsker dig al mulig lykke til på dagen. 

10.000 mennesker havde søndag købt sig til en frokostplads i 'The Mall', som er vejen, der fører op til dronningens bopæl i London - Buckingham Palace.   

Her blev mere end 600 organisationer, som dronningen er protektor for, hyldet - samtidig med, at dronningen blev fejret.

For cirka 1500 kroner fik de tilmeldte en picnickurv med lokale madvarer: Blandt andet røget laks, den britiske likørdrik Pimms, kødtærter og en royal hindbærdessert.