Royale

Prins Harry: Hun er mere boss end bedstemor

Prins Harry fortæller i dokumentar, hvordan han betragter sin farmor - den britiske dronning - der fejrer 90 års fødselsdag i denne weekend.

Det er ikke et traditionelt forhold til sin bedstemor, som prins Harry har. Han betragter nemlig dronning Elizabeth II som sin chef. 

Det britiske kongehus har åbnet op for en række private filmoptagelser i en hyldest til 90-års fødselaren, og i dokumentaren 'Dronning Elizabeth - som familien ser hende,' fortæller blandt andet barnebarnet prins Harry om sit forhold til den britiske monark. 

- Jeg ser hende stadig mere som dronningen end min bedstemor, fortæller han.

Han uddyber, at det er en tankegang, der er indprentet i ham, og at "man har stor respekt for sin boss (chef, red)".  

- Jeg har altid set hende som min chef og sommetider som min bedstemor, lyder det fra prinsen.  

Følg fejringen af dronning Elizabeth på TV 2

  • Lørdag den 11. juni: TV 2 sender fra parade og balkonscene i tidsrummet 10.30-14.35.
  • Søndag den 12. juni: TV 2 CHARLIE sender fra picnic ved Buckingham Palace i tidsrummet 14.00-17.00.
  • Herudover sender TV 2 CHARLIE en række programmer og film om den britiske kongefamilie hele weekenden. Fredag i tidsrummet 09.25-00, lørdag i tidsrummet 09.05-00.10 og endelig søndag i tidsrummet 10.45-01.45.

Realist og pragmatiker

Dronning Elizabeths datter, prinsesse Anne, kommer også med sit syn på dronningen. Hun beskriver sin mor som aktiv og meget videbegærlig, men vil hverken betegne hende som optimist  eller pessimist. 

Det er en rekord, hun hellere havde været foruden

Prinsesse Anne om dronning Elizabeths rekord som længst siddende monark.

- Hun er en ægte realist og pragmatiker, fortæller prinsesse Anne, der også uddyber, hvorfor dronningen ikke gik specielt meget op i, da hun sidste år blev kåret som den længst siddende monark i Storbritanniens historie efter mere end 63 år på tronen.  

Det var der en god grund til. 

- Det er et tveægget sværd. Folk glemmer, at da hun blev den længst regerende monark, var det kun fordi, hendes far døde så tidligt. Det er en rekord, hun hellere havde været foruden, siger prinsesse Anne. 

Her kan du se nogle af de private optagelser fra det britiske kongehus i dokumentaren 'Dronning Elizabeth - som familien ser hende', der blev vist fredag på TV 2 Charlie. Se hele udsendelsen på TV 2 PLAY.

Hesteopvisning og paradeoptog

Fredag, lørdag og søndag bliver dronningen fejret for sin 90 år for tredje gang. 

Den første fejring fandt sted ved selve fødselsdagen den 21. april, og i maj blev der afholdt et stort anlagt gallashow. 

I denne weekend bliver dronningen blandt andet hyldet med hesteopvisning og paradeoptog, og så kommer hele familien ud på balkonen ved Buckingham Palace for at modtage en særlig fødselsdagshilsen fra Royal Air Force.

TV 2 sender live fra begivenhederne fra klokken 10.30 lørdag.

stamtræ kongehus UK