Prins Joachim: Jeg ved godt, jeg er et udstillet dyr

Prins Joachim har det fint med, at folk vil have selfies med ham. Men han nyder også at forsvinde i mængden, når han kører racerløb.

Han er i sit es, når han sidder bag rattet og træder speederen helt i bund.

Humøret var derfor også på sit højeste, da prins Joachim i weekenden deltog i Classic Car Race i Aarhus sammen med sine gode venner og holdkammerater, Oscar Davidsen Siesbye og Martin Berner.

'Go' aften Danmark'-værten Jes Dorph-Petersen havde fået lov til at følge prinsen under løbet og samtidig få et eksklusivt kig ind i hans bil, en Ford Lotus Cortina fra 1965.

- Det er et frirum. Her kan jeg lade verden være sig selv og bare være dus med mit nærmiljø, som er det her, siger prins Joachim, mens han fremviser sin bil.

Jeg ved godt, at jeg nogle gange er det udstillede dyr. Men jeg ved også, at når jeg træder herind og er herinde, så er jeg i min sfære en kører på lige fod med de 300 andre.

Prins Joachim

Det udstillede dyr

Vogn 65 er fra 1965. Den har 175 hesterkræfter og en tophastighed på 200 km i timen.

- Nummer 65 er et trofæ. Den vil man gerne op at spise. Jeg har fem mesterskaber bag mig og adskillige podiepladser. Slår man 65'eren, har man kørt en vis legemsdel ud af bukserne, forklarer prins Joachim.

- Alle de andre respekterer mig som kører. Jeg kan tage dragten på. Man ligner jo et juletræ. 33.000 tilskuere ved udmærket, hvem man er, og der er nogen, der vil selfie og ditten og datten. Det har jeg det helt fint med. Jeg ved godt, at jeg nogle gange er det udstillede dyr. Men jeg ved også, at når jeg træder herind og er herinde, så er jeg i min sfære en kører på lige fod med de 300 andre, fortæller han.

Prins Joachim og vogn 65 klarede sig fint i weekendens løb, og i tre løb var prinsen og hans hold hver gang med helt fremme allerforrest i deres bilklasse.

Se videoen øverst i artiklen.

Husk, at du kan se hele indslaget på TV 2 PLAY.