Royale

Kongefamilien på skovtur: - Mange lagde slet ikke mærke til hvem de var

Kongefamilien mødte i weekenden uanmeldt op til minifestivalen Woodstories ved Esrum Sø.

- Stemningen var helt afslappet. Alle var i godt humør, og børnene legede blandt festivalens publikum.

Sådan fortæller journalist og formand for Nordkystfortællerne, Karl Erik Frederiksen, om kongefamiliens private skovtur til minifestivalen Woodstories ved Esrum Sø i weekenden.

I weekendens flotte solskin mødte dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary samt deres fire børn, Christian på 11, Isabella på 9 og de fem år gamle tvillinger Josephine og Vincent - samt de to royale glathårede gravhunde Evita og Helike samt Mary og Frederiks border collie Ziggy - uanmeldt op på traktørstedet Fændrikshus i Gribskov.

Ankom i 100 år gammel båd

Familien ankom i Esrum Sø Bådfarts ældste båd, den 100-årige Viking, mens fire sikkerhedsvagter fulgte dem på afstand fra bådfartens anden færge, Thor.

- Efter bådene var lagt til, gik kongefamilien stille og roligt op gennem folkemængden, mens spillemandsgruppen Nøddeknækkeren skyndte sig at spille en velkomstsang for dem. Flere af tilskuerne lagde ikke engang mærke til, hvem de nyankomne gæster var, siger Karl Erik Frederiksen.

Fiskede, hørte fortællinger og spillede kroket

Han forklarer, at kongefamilien fik dagen til at gå med flere forskellige aktiviteter - blandt andet var prins Christian meget interesseret i de historier fra Danmark, Sverige og Færøerne, der blev fortalt til arrangementet. Desuden spillede drengene, Christian og Vincent, også kroket sammen med deres mor, kronprinsesse Mary. Her var også hunden Ziggy en ivrig deltager. Kronprins Frederik fik tiden til at gå med at fiske, først fra bådebroen og siden fra en båd, sammen med børnene. 

Holdt sig for sig selv

Kongefamilien holdt sig stort set for sig selv under det næsten to timer lange besøg. En ung pige fik sig dog en oplevelse sammen med den royale familie.

- Da der kom en pige i 12-13 års alderen ridende kaldte prins Henrik hende hen, så børnene kunne hilse på hesten, slutter Karl Erik Frederiksen.