Royale

Ekspert: Royal skovtur bekræfter danskernes kærlighed til kongehuset

Kongehuset tog i weekenden på privat skovtur ved Esrum Sø på Sjælland.

I weekendens flotte solskin mødte dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn, Christian på 11, Isabella på 9 og de fem år gamle tvillinger Josephine og Vincent - samt de to royale glathårede gravhunde Evita og Helike samt Mary og Frederiks border collie Ziggy - uanmeldt op på traktørstedet Fændrikshus i Gribskov.

Ikke en bevidst strategi

Og selvom kongehuset har fået kritik for ikke at være folkelige nok, og på det sidste har fået et par dårlige historier med i bagagen, så mener kongehusekspert Trine Villemann ikke, at søndagens uofficielle besøg til minifestivalen Woodstories var et forsøg på at lappe på deres image.

- Kongehuset har haft nogle dårlige sager på det sidste - blandt andet med grevinde Alexandra og hendes apanage og prins Henriks pension. Men de har nok ikke siddet på Amalienborg og tænkt, at de må gøre noget godt for deres image nu, siger hun og tilføjer:

- På trods af de dårlige sager, så elsker danskerne deres kongehus. Og sådan en skovtur, som den i weekenden, bekræfter os bare i, at vi godt kan lide dem. Men det får os altså ikke til at glemme diskussionerne om de sager, som på det sidste har været fremme i medierne.

Er bare almindelige mennesker

Trine Villemann mener, at en privat skovtur er med til at vise, at kongehuset også bare er almindelige mennesker, der gerne vil lave normale ting. Hun påpeger dog, at kongehusets uanmeldte besøg i det grønne, ikke er noget nyt.

- Kronprinsparret tager tit til Jylland på tur med deres børn. Og så står den altså på madpakker og primitiv livsstil uden at pressen er inviteret med, konstaterer hun.