Royale

Frederik overrasker til Oscars dåb: Hør ham læse op af Bibelen

Som fadder til dagens dåbsbarn, Sveriges prins Oscar, overraskede kronprins Frederik ved at læse en passage op af Bibelen.

Følg prins Oscars dåb på TV 2

  • TV 2 sender direkte fra prins Oscars dåb i Stockholm fredag den 27. maj i tidsrummet 11-13.30.
  • Her vil Natasja Crone sammen med et ekspertpanel guide seerne igennem dåben, som begynder klokken 12.
  • Fredagens ekspertpanel består af journalist Annette Heick, designer Jesper Høvring, sognepræst Jan Grønborg, chefredaktør på Billed-Bladet Annemette Krakau samt journalist Anna von Lowzow.
  • Følg også barnedåben her på tv2.dk.

Fredag formiddag blev Sveriges prins Oscar døbt - og fik sit fulde navn Oscar Carl Olof.

Som den svenske dåbstradition foreskriver, indledte dagens hovedpersons mor, kronprinsesse Victoria, med en bøn og en tak til Gud. 

Mere overraskende var det til gengæld, at to af prins Oscars faddere, kronprins Frederik og den norske kronprinsesse Mette-Marit, efterfølgende læste nogle af passager op af Bibelen.

Se højdepunkter fra dåbsceremonien i videoen øverst.

- For en dansker er det lidt grænseoverskridense at stå og sige religiøse ord i en kirke. Ikke helt så grænseoverskridende, som hvis han skulle bede en bøn. Men det er meget smukt, at han gør det. Svenskerne er vant til, det foregår sådan, det er danskerne ikke, siger sognepræst Jan Grønborg, der gennem en årrække også har været præst i Sverige, til TV 2.

Kun et par vræl fra hovedpersonen

Prins Oscar af Sverige

  • Blev født den 2. marts 2016 på Karolinska Universitetssygehus i Solna.
  • Prinsens fulde navn er Oscar Carl Olof.
  • Er søn af kronprinsesse Victoria og prins Daniel og lillebror til prinsesse Estelle (4).
  • Er nummer tre i den svenske tronfølge efter sin mor og storesøster.
  • Er hertug af Skåne.

Hovedpersonen selv opførte sig eksemplarisk under det meste af dåben. Han kom kun med få vræl, da præsten var i gang med at døbe ham.

Ud over prins Oscar nærmest vrimlede det med små prinser og prinsesser ved dåben. Med var naturligvis prins Oscars storesøster, fireårige prinsesse Estelle, men også prinsesse Madeleine havde sine to børn, prinsesse Leonore og prins Nicolas, med til dåb. Det var første gang, at prins Nicolas, der blev født 15. juni sidste år, var med til et officielt arrangement.

Den eneste lille prins, der ikke var med til dåb i Slottskyrkan fredag formiddag, var prins Carl Philip og prinsesse Sofias førstefødte, prins Alexander. Han blev født den 19. april og er altså dermed den næste, der skal fejres med dåb i Sverige.

Fejringen af prins Oscar fortsætter efter dåbsceremonien med gaveoverrækkelse på slottet og efterfølges senere af en privat frokost for alle gæsterne.