Royale

Alexandra efter bruddet: Jeg vil hellere være alene

Grevinde Alexandra hastede en skilsmisse igennem, da hun gik fra Martin Jørgensen. De to delte ikke længere basale værdier, fortæller hun.

Grevinde Alexandra spilder ikke sine salte tårer på at sørge over skilsmissen fra Martin Jørgensen. Tværtimod.

I et eksklusivt interview med BT fortæller den 51-årige tidligere prinsesse, at bruddet med den 14 år yngre fotograf foregik hurtigt, og at hun nu er kommet videre. Og der er ingen tvivl om, at skilsmissen er endelig - det tidligere par havde ikke længere et fælles fundament at bygge på, lyder det.

- Når de grundværdier, man selv har, ikke afspejler sig i det andet menneske, hvordan kan man så overhovedet se en fremtid med det? Slet ikke. Der var ikke noget at bygge videre på, siger Alexandra til BT.

Ingen kontakt

Parret blev gift i 2007, men otte år efter meddelte grevinden via sin advokat, at kærligheden ikke holdt. I en kortfattet pressemeddelelse lod Alexandra forstå, at hun efter otte års ægteskab havde indgivet skilsmissebegæring, og at Martin Jørgensen var fraflyttet den fælles luksusvilla i Østerbros ambassadekvarter.

Dengang som i dag lægger Alexandra ikke skjul på, at beslutningen var hendes. I dag fortæller hun, at hun og Martin Jørgensen ikke længere har direkte kontakt, selvom han igennem alle årene fungerede som bonusfar for de to sønner, Alexandra har fra ægteskabet med prins Joachim, prinserne Nikolai og Felix. 

Grevinde Alexandra

Alexandra blev født den 30. juni 1964 i Hong Kong og fik det fulde navn Alexandra Christina Manley.

Hun er den ældste af tre døtre, som forældrene Richard Nigel Manley (født i Shanghai) og Christa Maria Nowotny (født i Østrig) fik sammen. Alexandras højtelskede far døde i 2010.

Hun studerede økonomi i Wien, Tokyo og London og arbejdede fra 1986 som børsmægler og var 1993-95 vicedirektør i et førende managementfirma i Hong Kong. 

Alexandra mødte prins Joachim i 1994, da den danske prins arbejdede for A.P. Møller i Hong Kong.

De proklamerede deres forlovelse den 31. maj 1995, og den 18. november 1995 blev de gift. Alexandra fik herefter den officielle titel Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Alexandra af Danmark.

Joachim og Alexandra fik to sønner sammen.

Prins Nikolai med den officielle titel Hans Højhed Prins Nikolai William Alexander Frederik kom til verden den 28. august 1999. Han er nummer syv i den danske arvefølge.

Prins Felix, som officielt skal tituleres Hans Højhed Prins Felix Henrik Valdemar Christian ,blev født den 22. juli 2002. Han er nummer otte i den danske arvefølge.

Prins Joachim og prinsesse Alexandra blev separeret den 22. september 2004 og skilt den 8. april 2005.

Hun blev den 3. marts 2007 gift med fotografen Martin Jørgensen. Da hun indgik et nyt ægteskab, mistede hun sin prinsessetitel og er ikke længere medlem af kongehuset. Hendes nye officielle titel er Hendes Excellence Alexandra Christina, grevinde af Frederiksborg. I lidt mere mundret form bare grevinde Alexandra.

Hun modtager fortsat penge fra staten. De såkaldte årpenge blev vedtaget ved lov i 2004. De penge vil grevinden modtage resten af sine dage, og det svarer i dag til, at hun modtager omkring 2,1 millioner kroner årligt.

Grevinde Alexandra er i dag bestyrelsesmedlem i medicinalfirmaet Ferring Pharmaceuticals danske afdeling, ligesom hun har en række protektioner.

Hun er protektor for:

Dansk Blindesamfund
Dansk Parkinsonforening
Dansk Unicef Komité
Dyrefondet
Fyrtøjet, et kulturhus for børn
Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød
Menighedernes Daginstitutioner
Nordsøen Oceanarium
Odense Zoo
Radiopigekoret
Randers Regnskov
Svenske Villa Fonden
The English-Speaking Union of Denmark

 

Grevinden af Frederiksborg gør det samtidig klart over for BT, at skilsmissen er gået særdeles hurtigt, og at det kan lade sig gøre, når der er en særlig årsag til at ønske at blive skilt hurtigt.

Skilt fra soulmate

Selvom skilsmissen fra ham, som Alexandra tidligere har betegnet som sin "soulmate" ikke har været nem, gør Alexandra det dog klart, at hun i dag er tilfreds med at være single. 

- Men det viste sig, at det ikke var mit livs lykke. Mit livs kærlighed. Jeg vil hellere være alene nu, forklarer hun til BT.

Martin Jørgensen siger til avisen, at han respekterer Alexandras udlægning af deres skilsmisse, men at han ikke deler den udlægning. Han ses i dag ofte med arkitekten og tv-værten Eva Harlou.

Solgte luksusvilla

Alexandra har siden skilsmissen solgt sin villa på Svanemøllevej i København for 25 millioner kroner.

Hun modtager årligt lidt over to millioner kroner i årpenge fra staten, fordi hun tidligere har været gift med prins Joachim og er mor til to af hans børn.