Royale

Dronning Margrethe om Elizabeth: Jeg beundrer hende

De kongelige er i familie på kryds og tværs. Derfor kender de hinanden godt. Det gælder også for de to dronninger Margrethe og Elizabeth.

Mange i de europæiske kongehuse er fætre og kusiner på kryds og tværs, da det i gamle dage var normalt at blive gift med en kongelig frem for en borgerlig. Derfor mødes de kongelig tit og kender hinanden godt.

- Det er altid noget helt særligt og afslappende, når vi mødes. Det er meget dejligt, fortæller dronnning Margrethe i dokumentaren 'Dronning Elizabeth: Et uforglemmeligt år'.

Man opdrages til det. Det er pålagt en, men man har samtykket

Dronning Margrethe

I dokumentaren fortæller hun også, hvordan det er at vokse op til at skulle overtage en trone. Her sammenligner hun, da hun stod til at overtage fra sin far Frederik, og da dronning Elizabeths far Georg døde i 1952.

- Man opdrages til det. Det er pålagt en, men man har samtykket. Og man ved, at det kommer til at ske, så når det kommer, siger man: 'Ja, det vil jeg'. 

På søndag klokken 12.10 sender TV 2 både første og anden del af dokumentaren 'Dronning Elizabeth: Et uforglemmeligt år'. Allerede nu kan du se begge afsnit på TV 2 PLAY.

'Jeg beundrer hende'

Dronning Elizabeth har været regent i Storbritannien i længere tid, end den danske dronning Margrethe har siddet på tronen i Danmark. 

- Elizabeth er vidunderlig. Jeg beundrer virkelig den måde, hun har levet sit liv på, og måden hun fortsat lever sit liv på. Hun er så dedikeret og har en vidunderlig humoristisk sans, fortæller Margrethe om Elizabeth ifølge Billedbladet i et interview med engelske The Telegraph.

Hun vendte sig. Og det var hende. Og så tænkte jeg: 'Vidunderligt!'

Dronning Margrethe

Specielt den engelske dronnings humoristiske sans, er den danske dronning vild med. 

- Jeg er så heldig at kende hende privat, og jeg elsker hendes form for humor. Jeg tror, at hendes humor gennem de seneste år er blevet forstået meget bedre i den britiske offentlighed. Og jeg glæder mig på hendes vegne.

Klapper i hænderne af glæde

Dronning Margrethe fik lov til at opleve dronning Elizabeths humoristiske sans under åbningen af OL i London i 2012. Her havde dronning Elizabeth sagt ja til at lave en James Bond-sketch. Sketchen fik Danmarks dronning Margrethe til at klappe i hænderne af glæde.

- James Bond bliver ledt ind i et rum, som jeg udemærket genkendte. Og der sad en kvinde med ryggen til. Og så tænkte jeg: 'Er det mon...?', fortæller hun i dokumentaren 'Dronning Elizabeth: Et uforglemmeligt år'.

- Hun vendte sig. Og det var hende. Og så tænkte jeg: 'Vidunderligt!', fortæller dronning Margrethe, mens hun klapper hænderne sammen i begejstring.

På søndag klokken 12.10 sender TV 2 både første og anden del af dokumentaren 'Dronning Elizabeth: Et uforglemmeligt år'. Allerede nu kan du se begge afsnit på TV 2 PLAY.