Royale

Her joker dronning Elizabeth diskret med hele Storbritanniens kabinet

Englands dronning Elizabeth bliver ofte fremstillet som den stoiske statsleder af England. Men dronningen har også en mere humoristisk side.

Dronning Elizabeth af Storbritannien bliver i weekenden fejret i forbindelse med sin 90 års fødselsdag. I sådanne sammenhænge optræder dronningen ofte stoisk og kontrolleret.

Men faktisk er dronningen mere humoristisk, end hun viser offentligheden. I dokumentaren 'Dronning Elizabeth: Et uforglemmeligt år' ser man flere gange dronningen i private sammenhænge, hvor hun lader en sjov kommentar falde.

Jeg er sikker på, at det bliver skrækkeligt

Dronning Elizabeth

Det gjorde hun blandt andet, da hun i forbindelse med sit 60 års jubilæum blev inviteret til at overvære et ministermøde i det engelske kabinet. Det var en historisk begivenhed, da det var mere end 230 år siden, en monark af England sidst overværede sådan et møde - så selvfølgelig skulle der tages et fællesbillede. 

Så da landets 22 ministre sad eller stod på rad og række med det stive smil, man ofte får i forbindelse med gruppebilleder, besluttede dronningen sig for at løsne op på stemningen:

- Jeg er sikker på, at det bliver skrækkeligt, jokede hun om fællesbilledet. 

Det udløste latter hos kabinettets ministre. Se episoden øverst i artiklen.

På søndag klokken 12.10 sender TV 2 både første og anden del af dokumentaren 'Dronning Elizabeth: Et uforglemmeligt år'. Allerede nu kan du se begge afsnit på TV 2 PLAY.

Klapper i hænderne af glæde

Når dronning Elizabeth endelig vælger at vise en mere humoristisk side af sig selv, gør hun det ofte under kontrollerede sammenhænge. Som da hun for eksempel sagde ja til at lave en James Bond-sketch til åbningen af OL i London 2012. 

Og den sketch var noget, der fik Danmarks dronning Margrethe til at klappe i hænderne af glæde. Det fortæller hun i dokumentaren 'Dronning Elizabeth: Et uforglemmeligt år'.

Hun vendte sig. Og det var hende. Og så tænkte jeg: 'Vidunderligt!'

Dronning Margrethe

- James Bond bliver ledt ind i et rum, som jeg udemærket genkendte. Og der sad en kvinde med ryggen til. Og så tænkte jeg: 'Er det mon...?'

- Hun vendte sig. Og det var hende. Og så tænkte jeg: 'Vidunderligt!', fortæller dronning Margrethe, mens hun klapper hænderne sammen i begejstring.

Ideen om en OL-åbning, hvor dronningen skulle springe ud fra en helikopter sammen med James Bond, virkede på skaberne bag Bond-sketchen som en helt skør idé. Men i sidste ende sagde dronningen ja. Se, hvordan det lykkedes dem at overtale dronningen i dette klip. Se åbningssketchen fra OL HER

Dronningen af sketches?

Senest har dronning Elizabeth sagt ja til at medvirke i endnu en video. Denne gang i forbindelse med Invictus Games, som er en sportsbegivenhed for sårede soldater og veteraner fra verdenen over. I videoen optræder hun sammen med prins Harry samt USAs præsidentpar Michelle og Barack Obama. Ifølge prins Harry nød dronningen at optage videoen. 

- Hun havde det rigtig sjovt. Man kunne næsten se i hendes ansigt, at hun i en alder af 90 tænkte: "Hvorfor fanden er der ingen, der beder mig om at gøre disse ting oftere?', fortalte han i til HELLO!.

Videoen tog meget kort tid at optage, og blev optaget fra to vinkler. 

- Hun er dronning, så hun har travlt! Vi havde ikke mere end 90 minutter til at få det gjort rigtigt. Og så er hun bare så talentfuld, at hun kun behøver et take, sagde prins Harry. 

Man kunne næsten se, ved at kigge på hendes ansigt, at hun i en alder af 90 tænkte: "Hvorfor fanden er der ingen, beder mig om at gøre disse ting oftere?

Prins Harry

Faktisk var optagelserne lidt af en prøvelse for den unge prins. Mens hans bedstemor tog optagelsen helt roligt, var han selv meget nervøs. 

- Jeg var mere nervøs end nogen anden. Jeg tænkte: 'Vi er nødt til at gøre det rigtigt'. Og så lavede hun bare 'mic drop'. Det var så sjovt, og jeg håber, at alle nød det, fortalte prinsen.